U bent hier

Sven Nys wint opnieuw in koud GP Hasselt, Bart Wellens 7e

Vlaanderen
16.11.2013 - 19.12u
Door: Herman Gezelle

Sven Nys heeft net als vorig jaar de cross in Hasselt gewonnen. De wereldkampioen reed een slimme wedstrijd en maakte het af in de sprint voor Niels Albert en Klaas Vantornout. Nys verstevigt zijn leidersplaats.  Klaas Vantornout controleerde de wedstrijd in de eerste ronden. Niels Albert en Sven Nys hadden hun start gemist en moesten achtervolgen. Vooraleer Albert en Nys voorin hadden postgevat, had Vantornout al de tussensprint gewonnen.

Albert besefte dat hij de koers hard moest maken en dat deed hij dan ook. Hij nam het initiatief over van Vantornout en zette iedereen onder druk. Nys besefte het gevaar en dichtte de kloof met Albert en Vantornout.

Albert en Vantornout probeerden afwisselend aan te vallen, Nys leek te speculeren op zijn sprint. In een snelle slotronde kwamen Van Kessel en Meeusen nog even terug uit de achtergrond, maar hun foutjes werden afgestraft.

Albert, Vantornout en Nys mochten in een sprint strijden om de overwinning. Nys schoot uit zijn klikpedaal, maar draaide toch als eerste de laatste bocht in. Dat was de goeie keuze en de wereldkampioen mocht juichen. Nys verstevigt ook zijn leidersplaats in de bPost Bank Trofee.  Bart Wellens werd mooi 7e.   Straks meer met foto's Dirk Smollie Smolderen / N.

Uitslag GP Hasselt

1. Sven Nys in 59'52"
2. Niels Albert z.t.
3. Klaas Vantornout                    
4. Tom Meeusen 11"
5. Corné van Kessel (Ned) 21"
6. Bart Aernouts 25"
7. Bart Wellens 29"
8. Wietse Bosmans 31"
9. Thijs van Amerongen (Ned) 31"
10. Jim Aernouts 43"
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto