Het eerste concert in de reeks van Jazz in Thals Sessions lokte dinsdagavond zo'n 70 jazzferventen naar Den Brigand.  Meteen concerteerden toppers op het podium : Bram Weijters - Chad McCullough Quartet.

'Naast het festival in de lente zullen we nog extra concerten organiseren, elk seizoen een evenement,' weet co-organisator Jochen Van Laere.  'Afhankelijk van de groep, de muziek, het seizoen, het weer, ... zullen de Jazz in Thals Sessionsconcerten op verschillende locaties kunnen plaatsvinden. Met de seizoenssessies willen we jazz op een intensere manier naar het publiek brengen.'

Bram Weijters - Chad McCullough Quartet

Piano Chad McCullough (US) - Trumpet Piet Verbist (B) - Bass Lionel Beuvens (B) - Drums.  De Belgische pianist Bram Weijters en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough trokken in 2010 naar het Canadese Banff om deel te nemen aan de International Workshop in Jazz and Creative Music.

Deze ontmoeting was het begin van een mooie samenwerking. Sindsdien hebben ze niet alleen enkele geslaagde tournees in België en de Verenigde Staten achter de rug, maar brachten ze ook enkele albums uit. De band wordt regelmatig bewierookt om zijn mooie, lyrische en complexloze muziek en hun kenmerkende combinatie van melancholie, hoop en drive is doorheen de jaren enkel gegroeid.

3 albums kwamen uit op het Belgische W.E.R.F-label èn het Amerikaanse Origin Records. De twee co-leaders en componisten van de groep worden bijgestaan door een dijk van een ritmesectie. Zij vormen de aanstekelijke, subtiel uitdagende motor van de groep, steeds stuwend zonder in clichés te vervallen. Op contrabas hebben we contrabassist Piet Verbist, die reeds ruimschoots zijn muzikale strepen verdiende bij oa Jef Neve Trio en het Ben Sluis Quartet.' 

Jazz in Thals swingt opnieuw op Pinksterzondag 4 juni. Een absolute aanrader.

Op de teamfoto : Andres Liefsoens, Birger Embrechts, Jan Goossens, Jochen Van Laere, Jules Van Loven en Leo Van Wolputte.

NNieuws / Guy Verellen.