Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Symposium "Ondersteboven" voor (zorg)leerkrachten schenkt opbrengsten integraal aan 2 goede doelen

Zorgboerderij Catalpa

Op 2 mei organiseert Via Kanteel de navorming "Ondersteboven", gericht op (zorg)leerkrachten die dagelijks voor grote uitdagingen staan in het huidige onderwijslandschap. De opbrengst gaat integraal naar twee projecten binnen de Groene Zorg: De Catalpa en Zorgboerderij Keiberg.

 

Symposium “Ondersteboven”

In een tijd waarin klasgroepen steeds groter, diverser en complexer worden, groeit bij leerkrachten de behoefte aan ondersteuning en nieuwe perspectieven. Het symposium "Ondersteboven" wil hieraan tegemoetkomen door middel van lezingen en workshops, geleid door deskundige gastsprekers en de zaakvoerders van Via Kanteel.

Leraar, psychotherapeut en ondernemer Jürgen Peeters zal spreken over afgestemde opvoeding en het belang ervan voor de toekomstige maatschappij. Dr. Evelyne Van Reet, kinder- en jeugdpsychiater en systeemtherapeut, zal een systemische benadering van kinderpsychiatrische diagnoses presenteren.

De vier workshops, waaronder 'Allemaal prikkels' en 'Blijven staan ondanks de storm', bieden concrete tools voor onderwijs vanuit verbinding en afstemming. Ze helpen leerkrachten om beter afgestemd te zijn op individueel gedrag en groepsgedrag.

De opbrengst van het symposium wordt integraal geschonken aan twee projecten binnen de Groene Zorg: zorgboerderijen Catalpa en Keiberg.

 

De Catalpa en Keiberg

Zorgboerderijen De Catalpa en Keiberg zetten zich in voor jongeren die niet meer voltijds naar school kunnen gaan vanwege emotionele moeilijkheden.            

Met een diepgewortelde missie om een veilige haven te bieden voor deze jongeren, geeft De Catalpa hen de kans om te vertragen en tot rust te komen in de verzorging van planten en dieren. Op deze boerderij heerst een familiale sfeer van structuur, ritme en eenvoudige handelingen.

Bij zorgboerderij Keiberg draait alles om de harmonieuze band tussen mens, paard en natuur. Door de paarden te verzorgen, leren jongeren waardevolle lessen over zelfreflectie en verbinding met de natuurlijke wereld.

 

Via Kanteel

Via Kanteel, opgericht door Katrien Peters en Anse Frederickx, is een vormingscentrum dat zich richt op de opleiding kinder- en jongerencoach. Daarnaast bieden ze ook losse workshops, verdiepingstrajecten en vormingen voor ouders, leerkrachten en iedereen die wil groeien in zijn eigen proces van afstemming en verbinding met kinderen. Door middel van hun programma’s wil Via Kanteel bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze willen een positieve impact maken op gezinnen, scholen en de bredere gemeenschap.

viakanteel@gmail.com

Foto's : Oprichtster en coachee van zorgboerderij Catalpa -  Katrien Peters en Anse Frederickx, oprichtsters van Via Kanteel.

Katrien Peters en Anse Frederickx

Katrien Peters en Anse Frederickx

Zorgboerderij Catalpa

Deel dit artikel