U bent hier

Systematische identiteitscontroles aan station van Mol om overlast te ontmoedigen

Mol
15.10.2019 - 15.46u
Door: Mark Jaspers

In het Kempense Mol heeft burgemeester Wim Caeyers (CD&V) een verordening uitgevaardigd die de politie toelaat om systematische identiteitscontroles uit te voeren in de buurt van het station. De maatregel moet de aanhoudende overlast aan het station ontmoedigen en de politie in staat stellen personen die herhaaldelijk voor problemen zorgen snel te identificeren, zodat er eventueel een tijdelijk plaatsverbod kan worden opgelegd.

De overlast, vooral door jongeren, aan het Molse station is een oud zeer. In februari werd een van de trieste hoogtepunten opgetekend in de vorm van een steekpartij tussen een groep meisjes, waarbij twee meisjes gewond raakten. Ook begin september waren er nog twee vechtpartijen en dat was de aanleiding voor politie en gemeentebestuur om extra veiligheidsmaatr egelen te nemen.

"Die twee laatste feiten stonden los van elkaar en de meeste betrokkenen waren niet eens van Mol", stelt burgemeester Caeyers. "Het lijkt erop dat men van elders hier ruzies komt uitvechten en dat kunnen we natuurlijk niet toelaten. We hebben al kleinere acties ondernomen zoals de lichten 's avonds later aan te laten. Zowel de lokale politie als de spoorwegpolitie houden ook extra toezicht. Dat heeft er al voor gezorgd dat het de laatste weken rustiger is."

De toelating voor systematische identiteitscontroles geldt in een straal van 3 kilometer rond het station. De gemeenteraad moet de beslissing wel nog bekrachtigen. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 15.11.2019 - 09.41u

Nationale en Provinciale Voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en Provinciale Voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 14.11.2019 - 19.30u

Sluikstorter van bierblikjes gevat : Schriekenaar ontmaskert

Heist op den Berg 14.11.2019 - 19.29u

Drie winnende energieburgerbewegingen komen uit de provincie Antwerpen

Drie winnende energieburgerbewegingen komen uit de provincie Antwerpen
Herentals | Kempen regio | Turnhout regio | Westerlo 14.11.2019 - 19.22u

Voorbeeldig Geel bezoekt Ten Aard

Voorbeeldig Geel bezoekt Ten Aard
Geel 14.11.2019 - 19.09u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto