Het laatste weekend van juli is het feest onder de velumtent in Olen-Centrum. Het feestweekend start op vrijdag 29 juli met het festival van het Vlaamse levenslied.

Op zondag 31 juli kan je onder de lindebomen weer komen genieten van de meest sfeervolle liedjes tijdens het kleinkunstfestival.

Het Schlagerfestival: een ode aan het Vlaamse levenslied (vrijdag 29 juli)

Maarten Cox (rtv) opent het festival en zal het publiek opwarmen met een mix van meezingers, swingende medleys en talrijke meezingmomenten. Om 20.00 uur is het de beurt aan De Pitaboys.

Deze vrolijke bende, bekend van de hit 'Waar is da Feestje', brengt muziek doorspekt met een hevige portie feestgedruis. Daarna mag je je klaarmaken voor een geweldige show van de hitmachine Wim Soutaer & Charles Van Domburg. De allergrootste ambiance hits, van 'Allemaal' naar 'Sexy als ik dans' tot 'Connemara', passeren de revue.

Geen fiesta zonder Perez

Om 22.00 uur neemt Spaanse schone Belle Perez je mee naar Zuiderse oorden. In haar pure danspop-stijl is zij snediger, sensueler en stoerder dan ooit: bloedhete vibes en strakke reggaeton maken dat je gaat dansen als in Cuba en feesten als op Ibiza. Olenaar William Whopa zorgt voor het slotakkoord met een hele hoop covers van Nederlandstalige schlagers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Harley.

Sfeer en gezelligheid tijdens het kleinkunstfestival (zondag 31 juli)

Op zondag wordt de spits afgebeten door het beloftevol Olens muzikaal talent Kato. Met een piano en haar prachtige stem brengt Kato het publiek in vervoering.

Daarna is het de beurt aan 'de Vlaamse Jukebox', een vijfkoppige band die een selectie maakte van wat zij 'de toppers' van de Vlaamse muziek noemen. Van de overbekende hits van Will Tura en Bart Peeters tot de obscure protestliedjes uit de jaren '70, van tekstuele pareltjes tot meezingers, ... ze brengen het allemaal. En het publiek krijgt zelfs de kans om het programma mee te bepalen. Zo werkt dat nu eenmaal bij een jukebox.

Met zijn deelname aan 'Liefde Voor Muziek' in 2020 is de band rond Peter Vanlaet helemaal terug. Met meer dan 30 jaar ervaring is de liveband Mama's Jasje de ideale sfeermaker op het podium.

'Zo ver weg', 'Een teken van leven', 'Doe het licht maar uit', 'Als de dag van toen' ... wedden dat je aan een half woord genoeg zult hebben om uit volle borst mee te zingen? Mama's Jasje is nog lang niet uitgezongen. De warme stem van Peter Vanlaet is immers zoals goede wijn: ze wordt beter met de jaren.

Praktisch:

Schlagerfestival op vrijdag 29 juli vanaf 19.00 uur (deuren open vanaf 18.00 uur)
Kleinkunstfestival op zondag 31 juli vanaf 14.00 uur (deuren vanaf 13.00 uur)
Op het dorpsplein onder de velumtent.
Tickets: 15,00 euro (met dit ticket kan je zowel naar het schlagerfestival als naar het kleinkunstfestival). Tickets zijn te koop via www.keizerkarelolen.be, aan het onthaal van het gemeentehuis (Dorp 1), bij Vrije Tijd (Lichtaartseweg 9) of bij de bibliotheek (Oevelseweg 24) in Olen.