U bent hier

’t Gerief en VDAB succesvolle opleiding ‘huishoudhulp’ : 'Wachtlijst met kandidaat-klanten is nog lang'

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Kasterlee | Kempen regio | Lille | Olen | Vorselaar
07.06.2019 - 17.16u
Door: Mark Jaspers

Dienstenchequebedrijf 't Gerief organiseerde met VDAB opnieuw een succesvolle opleiding 'Huishoudhulp'.  Vandaag studeerden er 5 kersverse huishoudhulpen af, zij mogen meteen bij 't Gerief aan de slag met een vast contract en kunnen zo een belangrijke steun betekenen voor een 20-tal gezinnen in de Kempen.

Waardevolle samenwerking

'De samenwerking met de medewerkers van VDAB waarderen we zeer', vertelt Hans Bouwen, directeur bij 't Gerief. 'De lessen zijn erg kwaliteitsvol. Onze jobcoach Lore Peeters volgt samen met opleidingsinstructrice Marianne Baeten de cursisten erg goed op en is betrokken bij de evaluatie. Deze samenwerking maakt dat de opleiding optimaal gericht is op de bedrijfssituatie van 't Gerief.'

Taal is een zeer belangrijk aspect voor huishoudhulpen

Meer en meer sollicitanten hebben Nederlands niet als moedertaal. Nochtans vindt het dienstenbedrijf communicatie tussen klant en medewerker een belangrijk aspect.

'We mogen dit aspect niet uit het oog verliezen,' licht Lore Peeters, jobcoach bij 't Gerief, toe.

'Bij de sollicitatie gaan we na: is de kandidaat gemotiveerd voor de job én om Nederlands te leren. Als die motivatie er is, kunnen we extra begeleiding voorzien rond 'taal'. Tijdens de opleiding was er een taalcoach vanuit VDAB betrokken: zij gaf voor de opleiding een introductie én ondersteunt de instructrice tijdens de opleiding.

Dat is een énorme meerwaarde. Wanneer de kandidaten straks bij ons in dienst komen, starten zij in een taaltraject: ze nemen tijdelijk deel aan aangepast werkoverleg, we bekijken de mogelijkheden rond Nederlandse les in combinatie met het werk en stimuleren kandidaten om, waar mogelijk, Nederlands te spreken. We verwachten écht dat ze hier duidelijke inspanningen voor leveren.'

De vraag naar huishoudhulpen blijft groot

'Wij zijn tevreden met deze manier van jobs creëren,' vertelt Hans verder, 'de vraag naar huishoudhulpen is momenteel véél groter dan het aanbod. We zijn dus nog steeds sterk op zoek naar nieuwe collega's in bijna de gehele midden- en Noorderkempen.

Dit najaar organiseren we opnieuw een opleiding in samenwerking met VDAB voor mensen met goesting om de vaardigheden te leren. Maar ook in de zomervakantie werven we nog volop aan.'

't Gerief is een sociaal economisch dienstenbedrijf, bestuurd door de OCMW's van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. De meer dan 550 medewerkers werken in de dienst huishoudhulp in de Midden- en Noorderkempen of in één van de acht strijkateliers.

't Gerief onderscheidt zich door een positief en waarderend personeelsbeleid: gelukkige medewerkers zorgen voor tevreden klanten.

imageMeer nieuws

Alle Vlaamse bedrijven verdienen steun voor artificiële intelligentie

Kempen regio | Vlaanderen 24.01.2020 - 16.44u

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'
Herentals | Provincie Antwerpen 24.01.2020 - 15.51u

Criminelen maken opening in geldautomaat Argenta Itegem

Heist op den Berg 24.01.2020 - 15.50u

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen
Geel | Grobbendonk | Lille | Mol | Olen 24.01.2020 - 14.41u

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel
Heist op den Berg | Herenthout 24.01.2020 - 14.38u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 24.01.2020 - 14.36u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto