Dienstenchequebedrijf 't Gerief ontvangt het winnende beeld van cartoonist Fuentes uit Cuba. Hij tekende binnen het thema 'recht op waardig werk' een treffend cartoon over een huishoudhulp die zelfvertrouwen uitstraalt. Amnesty International, afdeling Herentals, koppelde dit kunstwerk onmiddellijk aan 't Gerief.

Amnesty International en de Olense Kartoenale: tekenen rond 'mensenrechten'
'De Herentalse afdeling van Amnesty International werkt al 10 jaar samen met de Olense Kartoenale.', legt Jef Verrydt van de lokale afdeling van Amnesty International uit.

'In deze internationale wedstrijd voor tekenaars van cartoons, worden de deelnemers uitgedaagd om een sprekende cartoon te tekenen rond het thema 'mensenrechten'. In 2018 was dat het thema 'recht op waardig werk'.'

Het winnende beeld van Cubaan Carlos David Fuentes: het recht op waardig werk
'De jury was unaniem over het winnend beeld: "Met één magistrale veeg, kroont de poetsvrouw zich tot koningin. Mentale kracht en positiviteit.

" Traditioneel schenken wij de winnende tekening aan een organisatie of persoon met een grote betrokkenheid rond het thema. Wij dachten bij dit beeld onmiddellijk aan 't Gerief', vertelt Jef Verrydt, van de lokale afdeling van Amnesty International.

Waardering als sleutel tot zelfvertrouwen

'Voor ons is het zeer duidelijk: huishoudhulpen en strijksters maken voor onze klanten een cruciaal verschil. Voor jongere gezinnen betekent een paar uur hulp in huis meer tijd voor de kinderen of een paar uurtjes extra vrije tijd. Maar het betekent soms ook het verschil tussen thuis blijven wonen of naar een rusthuis verhuizen', zegt Hans Bouwen (directeur van 't Gerief) stellig.

'Medewerkers moeten zich gewaardeerd voelen. Door ons als werkgever, door klanten, door hun omgeving. Ze zijn niet 'maar een kuisvrouw', ze zorgen voor impact. Het is wanneer medewerkers zich gewaardeerd voelen, dat ze, net zoals in de tekening kracht en vertrouwen kunnen uitstralen.'

'Waardering vormt een rode draad in ons personeelsbeleid. Naast goede arbeidsvoorwaarden, werken wij vooral rond 'goed voelen op het werk'. Het spreekt dan ook voor zich dat ik het zeer bijzonder vind om dit kunstwerk te ontvangen. Dat hierbij metéén aan 't Gerief gedacht wordt, dat is een enorme eer. Kom maar eens kijken, het werk kreeg meteen een ereplaats in ons onthaal!'