Dienstenchequebedrijf ’t Gerief maakte een groeispurt. Het bedrijf bereikte op maandag 3 juni de kaap van 250 medewerkers. Het grootste deel zijn huishoudhulpen die poetsen bij klanten thuis (218) en er werken reeds 22 medewerkers binnen de Strijkdienst. De overige medewerkers werken binnen de omkadering.

Mensen op zoek naar een superjob

In het voorjaar ging ’t Gerief in samenwerking met haar eigen medewerkers, op zoek naar gemotiveerde collega’s. Het bedrijf organiseerde jobdagen en ging in op initiatieven van VDAB. Niet zonder resultaat,  in 2013 startten er maar liefst 22 nieuwe medewerkers.  Op 3 juni startten er op 1 dag maar liefst 3 nieuwe medewerkers: Peggy Galopin (Huishoudhulp, Lille), Christa Vennekens (Strijkster, Lille) en Rudi Van den Eynden (Chauffeur, Olen). De nieuwe collega’s kregen een verwenpakket van ’t Gerief én 2 sessies ‘rugscholing’ aangeboden door Sportmedische Studio Olympia in Vorselaar.

Een aantrekkelijk en waarderend personeelsbeleid

Het geheim van de groei zit wellicht in het personeelsbeleid. ’t Gerief vindt het evident dat  medewerkers correcte loonsvoorwaarden krijgen. Minstens zo belangrijk zijn de algemene arbeidsvoorwaarden die maken dat mensen graag werken bij ’t Gerief. De omkadering maakt tijd  voor de mensen: ze vangen hen op bij de start en bij vragen, organiseren overleg, bieden ondersteuning. ’t Gerief investeert in het welzijnsbeleid en biedt onder andere opleiding rond ergonomie, rugscholing, productkennis.

Groeispurt goed voor klanten

Door de groei kon ’t Gerief meer klanten helpen en een belangrijk deel van de wachtlijst verwerken.  Klanten die op zoek zijn naar hulp in huis kunnen zich aanmelden bij ’t Gerief. En nu?  ’t Gerief groeit verder.   De komende weken zijn, in alle gemeenten waar het bedrijf actief is, nieuwe  opstarten van huishoudhulpen gepland. De  Strijkdienst breidde uit met een Strijkpunt in het hoofdkantoor in Herentals.   Sinds 3 juni kan iedereen er terecht met hun strijkgoed.  Iedereen is dus volop welkom bij ’t Gerief: zowel klanten als sollicitanten.  Meer info?  Neem contact op met Hans Bouwen, directeur of Ann Herdewyn, stafmedewerker via:  014 – 28 57 57 of  info@tgerief.be.

Op de foto:   De coaches met hun drie nieuwe collega’s, van links naar rechts: An Bauweraerts  (coach strijkdienst), Christa Vennekens (strijkster, Lille), Peggy Galopin (huishoudhulp, Lille),  Cathy Bos (jobcoach) en Rudi Van den Eynden (chauffeur, Olen) / FvL N.