De inwoners van Heist-Goor, een kerkdorp van Heist-op-den-Berg, konden de voorbije maanden deelnemen aan het participatietraject 'Veerkrachtige Dorpen' van de provincie Antwerpen, de gemeente Heist-op-den-Berg, Innovatiesteunpunt en RURANT.

Tijdens dit traject ging Heist-Goor creatief aan de slag met uitdagingen en potenties en werden drie acties gerealiseerd: een nieuwjaarsreceptie, de Goorse winkeltas en lichtgevende eendjes voor op de fietsen van kinderen.

Op zondagvoormiddag 26 januari sluiten de inwoners het participatietraject feestelijk af. Dat gebeurt met een nieuwjaarsreceptie waarbij de winkeltassen en fietseendjes bedeeld worden onder de bezoekers.

Daar kan je ook kennismaken met de inhoudelijke resultaten van het traject: de dorpskarakterschets waarmee de volgende jaren aan de (be-)leefbaarheid van het dorp wordt gewerkt en de veerkracht strategie Heist-Goor 2030 (visie en actielijst) voor de komende jaren.

Wij nodigen u graag uit om mee de sfeer op te snuiven en uitgebreid in gesprek te gaan met de initiatiefnemers van het Veerkrachtige Dorpen-traject en de inwoners van Heist-Goor.

Een dorpentraject van A tot Z

Na Booischot en Schriek is Heist-Goor het derde kerkdorp van Heist-op-den-Berg dat het participatietraject Veerkrachtige Dorpen heeft doorlopen.

Na een grondige analyse van de kansen en de uitdagingen voor het dorp door medewerkers van de provincie Antwerpen organiseerden Innovatiesteunpunt, PTArchitecten en de gemeentelijke dienst Planning en Ontwikkeling vier creatieve werksessies met de inwoners. Dit leverde een stevige basis op om de komende jaren een sterk dorpenbeleid te voeren in Heist-Goor.

Praktische informatie

Wanneer: Zondag 26 januari vanaf 10u (officieel persmoment om 11u00)
Waar: Speelplaats oude academie/bib Heist-Goor, Pastoor Mellaertsstraat 3, Heist-Goor (Heist-op-den-Berg) – de site situeert zich achteraan de parking achter de kerk

Programma:

- 10u00 – 13u00 Doorlopend nieuwjaarsreceptie met animatie
Bij een hapje en een drankje kunnen de inwoners van Heist-Goor kennismaken met de resultaten van het traject én een babbeltje slaan. Doorheen deze tijdsperiode vindt er een workshop plaats van Mount Murals en brengt een vuuract sfeer op de speelplaats.

- 11u00 – 11u30 Officieel moment
Officiële overhandiging van de inwonersvisie voor het dorp aan het gemeentebestuur.