U bent hier

't Hemels Paradijs uit Oevel is UNIZO HIB-ambassadeur

Westerlo
01.04.2015 - 09.59u
Door: Herman Gezelle

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële.

Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.

't Hemels Paradijs uit Oevel ontvangt HIB-label

In 2008 besloot Gert Donckers zijn fulltime betrekking als loontrekkende op te geven en zich voltijds te storten op een passie waar hij zich reeds lange tijd mee bezighield: zelf ijs maken en verkopen.

Al gauw bleek dat ondernemen hem in het bloed zat, en op vraag van klanten opende hij een ijssalon, waar hij zich samen met zijn vrouw 200% inzette om de uitbating te combineren met zijn dagelijkse ijsronde.

De uitbating was niet te combineren met zijn dagelijkse ijsronde en in 2014 besloten ze wegens gezondheidsproblemen de succesvolle zaak over te laten, en terug te keren naar de kern van de zaak: mensen blij maken met een lekker ijsje.

"De dagelijkse ronde van 't Hemels ijsje voert ons door Westerlo, Oevel en Olen, dat is dagelijks een 100 km," vertelt Gert, "en dat van begin maart tot eind oktober, 7 dagen op 7.

Al ons ijs maken we zelf, we experimenteren met nieuwe smaken om concurrentieel te blijven. We blijven ook ons ijs leveren aan ijssalon-lunchroom 'In den Hemel', de nieuwe naam van het ijssalon die we overlieten. Hier kunnen mensen terecht voor dozen ijs, frisco's en handgemaakte ijstaarten op bestelling." 

Foto : Gert en zijn vrouw Patricia tijdens het maken van frisco's.

imageMeer nieuws

Eerste Handibeurs in Herentals

Eerste Handibeurs in Herentals
Herentals 22.10.2019 - 17.57u

Jaarlijkse tentoonstelling Kunstkring Post-Art in Mollenhof Poederlee

Jaarlijkse tentoonstelling Kunstkring Post-Art in Mollenhof Poederlee
Herentals | Kempen regio | Lille 22.10.2019 - 17.47u

130 Scholen genieten binnen 4 jaar van CTOUCH touchscreens dankzij VanRoey.be

130 Scholen genieten binnen 4 jaar van CTOUCH touchscreens dankzij VanRoey.be
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 22.10.2019 - 17.33u

Provincie Antwerpen zet volop in op verkeersveiligheid

Provincie Antwerpen zet volop in op verkeersveiligheid
Herenthout | Kasterlee | Kempen regio | Provincie Antwerpen 22.10.2019 - 17.29u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 22.10.2019 - 14.36u

Fashion show by RISQ

Mol 22.10.2019 - 13.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto