U bent hier

't Hemels Paradijs uit Oevel is UNIZO HIB-ambassadeur

Westerlo
01.04.2015 - 09.59u
Door: Herman Gezelle

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële.

Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.

't Hemels Paradijs uit Oevel ontvangt HIB-label

In 2008 besloot Gert Donckers zijn fulltime betrekking als loontrekkende op te geven en zich voltijds te storten op een passie waar hij zich reeds lange tijd mee bezighield: zelf ijs maken en verkopen.

Al gauw bleek dat ondernemen hem in het bloed zat, en op vraag van klanten opende hij een ijssalon, waar hij zich samen met zijn vrouw 200% inzette om de uitbating te combineren met zijn dagelijkse ijsronde.

De uitbating was niet te combineren met zijn dagelijkse ijsronde en in 2014 besloten ze wegens gezondheidsproblemen de succesvolle zaak over te laten, en terug te keren naar de kern van de zaak: mensen blij maken met een lekker ijsje.

"De dagelijkse ronde van 't Hemels ijsje voert ons door Westerlo, Oevel en Olen, dat is dagelijks een 100 km," vertelt Gert, "en dat van begin maart tot eind oktober, 7 dagen op 7.

Al ons ijs maken we zelf, we experimenteren met nieuwe smaken om concurrentieel te blijven. We blijven ook ons ijs leveren aan ijssalon-lunchroom 'In den Hemel', de nieuwe naam van het ijssalon die we overlieten. Hier kunnen mensen terecht voor dozen ijs, frisco's en handgemaakte ijstaarten op bestelling." 

Foto : Gert en zijn vrouw Patricia tijdens het maken van frisco's.

imageMeer nieuws

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 02.08.2020 - 06.55u

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel
Grobbendonk | Neteland 01.08.2020 - 22.59u

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1
Nationaal | Provincie Antwerpen 01.08.2020 - 22.36u

Beker : 'Kom vooral niet samen'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.32u

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.07u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto