U bent hier

’t Plankske breidt uit in Vosselaar

Kempen regio
04.07.2017 - 12.54u
Door: Mark Jaspers

Sinds zaterdag tref je strijkatelier en huishoudhulp 't Plankske niet langer op Antwerpseweg 113 in Vosselaar, maar wel enkele deuren verder op nummer 103. De nieuwe, ruimere locatie biedt plaats voor dubbel zo veel strijkplezier en bijgevolg: meer werknemers.

De verhuis van het strijkatelier in Vosselaar kadert in de uitbreidingsplannen van 't Plankske. "Het huidige pand in Vosselaar werd te klein, waardoor we genoodzaakt waren om op zoek te gaan naar een ruimere locatie in de nabije omgeving", vertelt zaakvoerster Nadine Robben. Het nieuwe aangekochte pand op Antwerpseweg 103 is met een oppervlakte van zo'n 380 m² ruim zes keer groter dan de voormalige vestiging.

Van vier naar acht strijkplanken

"Op de nieuwe locatie breiden we het strijkatelier uit van vier naar acht strijkplanken, inclusief een grote mangel", gaat Nadine Robben verder. "Bovendien worden er voortaan opleidingen gegeven voor onze huishouddienst en vergaderingen georganiseerd. Ook aan een archiefopslagplaats hebben we gedacht."

Extra werkgelegenheid

De verhuis naar een groter pand enkele deuren verder brengt naast een verhoogde visibiliteit ook extra werkgelegenheid met zich mee. "Sinds de officiële opening afgelopen zaterdag hebben we al twee nieuwe klanten voor onze huishouddienst binnengehaald. Bovendien merken we ook een grote interesse in onze strijkdienst. Op termijn hopen we onze strijkdienst uit te breiden met zo'n 2 à 3 extra werkkrachten en ook in onze huishouddienst verwachten we een positieve evolutie."

Om een aangename klimaatregeling te kunnen garanderen, wordt op de nieuwe locatie de volgende weken een grote technische installatie voorzien die zorgt voor een optimale afzuiging en airco. Zo kunnen de medewerkers van 't Plankske werken in de meest comfortabele omstandigheden.

Over 't Plankske

Dienstenchequebedrijf 't Plankske werd opgestart in 2005 door Martine Robben. Al gauw kwam zus Nadine als zaakvoerder bij in het bedrijf. De zaak kende op korte tijd een enorme groei. Vandaag telt 't Plankske met strijkdiensten in Oud-Turnhout, Retie, Kasterlee, Oostmalle en Vosselaar én een uitgebreide dienst voor huishoudelijke hulp zo'n 230 medewerkers.

't Plankske is een erkende sociale onderneming. Zij probeert mensen die moeilijker aan het werk raken de kans te bieden om toch een job te beoefenen. Op vraag van klanten om ook diensten aan te bieden zonder dienstencheques werd later Plankske Plus opgericht. Plankske Plus bestaat uit een versteldienst, ruitenwasserij, schoenmakerij en groendienst. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto