U bent hier

’t Swingt in Lille op Paasdag

Lille
05.04.2019 - 07.15u
Door: Mark Jaspers

De muzikale kroegentocht 't Swingt in Lille op paaszondag wordt dit jaar nieuw leven ingeblazen. Staminee De Crawaett, café Heimwee en het jeugdhuis JOC Frontaal hebben hiervoor de krachten gebundeld.

Liefhebbers van live-muziek kunnen op zondag 21 april Pasen hun hartje ophalen tijdens 't Swingt in Lille. Deze muzikale kroegentocht in Lille was jarenlang een begrip in het Krawatendorp maar stierf in 2015, na 14 edities, een stille dood.

De uitbaters van café Heimwee, staminee De Crawaett en de jongeren van het jeugdhuis Frontaal willen dit jaar de succesvolle formule opnieuw oppikken.

"De voorbije jaren hebben we met Pasen ieder apart een groepje uitgenodigd om te komen optreden. Maar dit jaar bundelen we krachten en organiseren we samen 't Swingt in Lille", zegt Peter Van Glabbeek van staminee De Crawaett uit.

"Er zijn niet alleen optredens in De Crawaett en in Heimwee, maar ook in de kleine zaal van het parochiecentrum Sint-Pieter. Dat is al enkele jaren de locatie voor de jongeren van Frontaal met Pasen. Ook dit jaar zijn er optredens in het parochiecentrum."

De drie locaties liggen op wandelafstand van elkaar. In tegenstelling tot vroeger moeten de organisatoren geen bus meer inleggen tussen de deelnemende kroegen. "We werken dit jaar met een toegangsprijs, 5 euro in voorverkoop en 7 euro aan de kassa", zegt Peter Van Glabbeek. "Frituur De Lilse Hoek blijft die avond ook open tot middernacht in plaats van tot 21u. De optredens van de band op de 3 locaties zijn op elkaar afgestemd."

The Birds and the Bees

't Swingt in Lille start op zondag 21 april om 20u in De Crawaett met een optreden van de Ron Elly Band, met vooral nummers uit de jaren 50 en 60. In PC Sint-Pieter starten om 20.30u optredens van achtereenvolgens Fever Days, She Bad en Shorty Jetson Unplugged. Café Heimwee programmeert vanaf 21u The Birds and the Bees, een covergroep met frontman Guy Kennis uit Lille. Ticktets in de deelnemende cafés. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto