Een talentenschool streeft ernaar talenten ten volle tot uiting te laten komen.   Griet Verbraken, leerkracht Nederlands - Engels : 'Onze talentenmodules in de eerste graad zijn een mooie stap in die richting. Hier kunnen de leerlingen ‘proeven’ van alle mogelijke richtingen die zij bij hun verdere studies uit kunnen gaan.   Sinds dit schooljaar werden de talentenmodules ook doorgetrokken naar de tweede en derde graad ASO en TSO. Tijdens twee lesuren per week proberen verschillende leerkrachten de leerlingen een kijk te geven op zichzelf en (vooral in de derde graad) op hun functioneren in de maatschappij. 
De eerste periode binnen deze modules werd dinsdag afgesloten. Tijdens deze eerste periode gingen de leerlingen van het 3e jaar op zoek naar zichzelf, de 4e-jaars zochten hun plaats in de maatschappij en de derde graad bereidde zich grondig voor op onderzoekscompetenties en verdere studies.

De leerlingen uit 3 ASO en TSO sloten dinsdagnamiddag hun project af met een talentenmarkt. Ze waren op zoek gegaan naar zichzelf en kwamen één van hun medeleerlingen voorstellen via hun talent. Zo waren er bijvoorbeeld leerlingen die een computerspel maakten met een medeleerling in de hoofdrol, er zijn er die cupcakes bakten en deze versierden met kenmerken van een medeleerling.   Tijdens een rondgang op de talentenmarkt stelden zij zichzelf en hun talent graag voor.

Talentenschool Turnhout is een verzamelnaam van Campus Boomgaard en Campus Zenit. Leerlingen starten op Campus Boomgaard waar ze in de eerste graad in keuzemodules hun talenten kunnen ontdekken. Hierna kiezen ze voor een richting die hen voorbereidt op hoger onderwijs of universiteit of voor een praktische opleiding. Op Campus Boomgaard vind je alle sociale en economische richtingen. Op Campus Zenit vind je alle technische en grafische richtingen. Hotelschool Turnhout situeert zich op Campus Boomgaard en leidt leerlingen op voor een culinaire carrière.