Woensdag 29 november kunnen 200 jongeren op HAAI!TECH experimenteren met wetenschap en techniek. In interactieve workshops proeven ze van bouw, houtbewerking, mechanica, elektriciteit, elektronica en chemie. Hun ouders krijgen alle informatie over de studierichtingen die daarbij aansluiten.

Jongeren die voor een studiekeuze staan, weten vaak niet waar ze moeten zoeken naar informatie. Welke studierichtingen bestaan er? Wat houdt elke richting in? Welke studierichtingen liggen in de lijn van wat mij boeit, van mijn capaciteiten en mijn ambities? HAAI!TECH biedt antwoorden op deze vragen en haalt de vooroordelen over technische studies onderuit. Ook ouders krijgen alle informatie over mogelijke opleidingen in wetenschap en technologie.

Workshops
Jongeren van 10 tot 14 jaar kunnen deelnemen aan de volgende workshops en hun talenten ontdekken:
• Chemie: Sla de dader in de boeien en raak zelf geboeid door chemie!
• Mechanica: Ontwerp jij de best draaiende ...?
• Hout: Een trap of een vogelhuisje: maak het met hout!
• Bouw: Bouw mee aan je droomhuis.
• Elektriciteit: Experimenteer en ontdek : zo brandt de lamp en werkt die zoemer.
• Elektronica: Professor Volta en de elektronicus.

Sessies voor ouders
Een lokale CLB medewerker verzorgt samen met Talentenfabriek een interactieve infosessie over het technische onderwijs en de arbeidsmarkt. Verder zullen twee werknemers van bedrijven uit de regio vertellen over hun studiekeuze, huidig beroep en het belang van technische mensen in de bedrijfswereld.

NIEUW! Sessie voor leerkrachten lager onderwijs
Voor het eerst organiseren we een sessie voor leerkrachten lager onderwijs rond het thema 'Techniek in de klas – Hoe pak je het aan'. Deze interactieve sessie zal gegeven worden door Herwig Rombauts, leerkracht techniek basisschool Sint Lambertus Muizen en Joke De Puysseleir, coördinator en docente lerarenopleiding Thomas More Hogeschool.

Praktisch
HAAI!TECH vindt plaats in CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg.
Woensdag 29 november 2017 | van 13 tot 16 uur | van 17 tot 20 uur
Deelname is gratis.
Meer info en inschrijven via www.talentenfabriek.be/haai-tech-heist.

Beelden van 200 jongeren tussen 10 en 14 jaar die actief bezig met wetenschappen en techniek via toffe workshops. Gesprekken met ouders over studiekeuze
Tips en tricks om technieklessen in het lager onderwijs boeiend en interactief te maken. Informatie over het lokale studieaanbod in de regio

Samenwerken met lokale partners
HAAI!TECH wordt georganiseerd door Talentenfabriek, job- en opleidingspunt voor de industrie. HAAI!TECH wordt ondersteund door de stad Lier en de gemeente Heist-op-den-Berg.

Vrijwillige leerkrachten en leerlingen van VTI Lier, Atheneum Lier Campus Louis Zimmer, KTA Hof van Riemen Heist-op-den-Berg en Sint-Lambertusinstituut Heist-op-den-Berg werken mee aan deze inspirerende en informatieve dag.