U bent hier

Tandartsengroep Benedenti opent nieuwe state-of-the-art praktijk in Herentals : opendeur op 7/10

Herentals
26.09.2018 - 14.25u
Door: Herman Gezelle

Zopas werd de gloednieuwe state-of-the-art tandartsenpraktijk van Benedenti Groep in Herentals feestelijk geopend. Langs de Gareelmakersstraat werd het afgelopen jaar hard gewerkt aan een fonkelnieuw gebouw waarin de tandartsenpraktijk, voorheen elders in Herentals gevestigd, haar nieuwe thuis vindt.

Bekijk de nieuwe flagship praktijk in Herentals met uw eigen ogen op 7/10

Op zondag 7 oktober van 10u tot 17u stelt Benedenti Herentals de deuren wagenwijd open naar aanleiding van de Open Bedrijvendag.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken hoe een hypermoderne tandartsenpraktijk wordt georganiseerd, wat er achter de schermen gebeurt, en wat de toekomst zal brengen. We tonen doorlopend hoe een mondscanner werkt, hoe het labo een gelaatsanalyse doet en veel meer. Het gebouw is ook perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Meer info vindt u op https://www.openbedrijvendag.be/benedenti

Tijdscapsule begraven

In het najaar van 2017 werd door de bouwpartners de aftrap gegeven voor de nieuwbouwwerken. Dat gebeurde op een unieke manier, nl. door een tijdscapsule in de grond te begraven: een boodschap aan de toekomstige generaties over wat er op deze plek gebouwd werd.

Een intentieverklaring voor een productieve samenwerking die door alle partijen ondertekend werd, vervolgens opgeborgen en ingegraven in de grond waar deze deel zal blijven uitmaken van het nieuwe gebouw. De tijdscapsule werd tijdens de werkzaamheden vereeuwigd in de grond bij de kelder.

Een ambitieus groeitraject ondersteund door Gimv

Eind 2015 kwam Gimv als partner aan boord bij de Benedenti Groep en stelde ook de nodige middelen ter beschikking voor de verdere groei. De inbreng die Gimv  toen toezegde had als doel om nieuwe partnerships aan te gaan met andere tandartsenpraktijken, nieuwe groepspraktijken te ontwikkelen en in de nieuwste technologie te blijven investeren.

Sinds de instap van Gimv groeide het aantal praktijken van drie vestigen tot de huidige acht groepspraktijken, terwijl het aantal medewerkers toenam van 48 tot 138. Vandaag telt de groep 58 tandartsen, en biedt ze  alle tandheelkundige specialiteiten aan. Het is de ambitie om de groep uit te bouwen in gans Vlaanderen, zowel door het opstarten van nieuwe praktijken als door de overname van bestaande praktijken.

Het uiteindelijk doel daarbij is om de patiënten steeds de best mogelijke zorg te geven in een multidisciplinaire groepspraktijk.

Uniek in Vlaanderen

Deze spiksplinternieuwe multidisciplinaire groepspraktijk van Benedenti Groep in Herentals beschikt over 15 stoelen en is uniek in Vlaanderen. Ze is erop gericht om enerzijds patiënten welkom te doen voelen in een omgeving waarin ze de best mogelijke zorgen ontvangen en anderzijds om medewerkers een aangename en optimale werkomgeving te bieden.

Tevens zal de praktijk in Herentals fungeren als hoofdkwartier en administratief centrum van de Benedenti Groep.

Alle tandheelkundige specialisaties onder een dak

De Benedenti Groep (www.benedenti.be) is vandaag actief in 8 groepspraktijken (Berlaar, Genk, Herentals, Kontich, Mechelen, Rotselaar, Vlimmeren en Vrasene). Het vorige gebouw in Herentals werd te klein voor de groeiende groep van tandartsen. Vandaar dat een verhuis zich opdrong. (pp)

imageMeer nieuws

Windmolens Westerlo en Hulshout : provincie vergunt toch

Hulshout | Westerlo 20.05.2022 - 17.08u

Opheffing rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen, maar blijf waakzaam in bossen, natuur

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.05.2022 - 10.51u

Eerste besmetting met apenpokkenvirus vastgesteld in ons land

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 23.22u

Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden

 Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden
EU | Internationaal | Nationaal 19.05.2022 - 18.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto