'Allemaal applaudisseerden ze voor het zorgpersoneel.  Maar ze deden nog veel meer dan dat', zegt Tania Stalmans, voorzitter van Brandpunt Ouderenzorg.

'Er werden mondmaskers genaaid, brieven en kaartjes geschreven ...
Er kwamen ontzettend veel steunbetuigingen en er werden heel wat mooie initiatieven georganiseerd.

We overdrijven niet als we zeggen dat ELKE medewerker zich gesterkt voelde door deze waardering.

Het respect én begrip dat wij van hen krijgen is enorm en staat in schril contrast met het negatieve beeld dat o zo vaak in de media verschijnt.

Want de medewerkers van woonzorgcentra doen alles wat ze kunnen om onze ouderen, de meest kwetsbare groep, in een warme omgeving zorg en ondersteuning te bieden.

Ondanks een moeilijke start met een zowat een tekort aan alles: materiaal, tests, ondersteuning ... is het ons na maandenlang keihard werken gelukt om het virus onder controle te krijgen.

Het is dus onbegrijpbaar voor ons dat zij wél zien wat de politiek niet ziet.
Dat zij ons wél steunen, maar de overheid dit niet doet omdat de bevoegdheden te versnipperd zijn.

Als onze politici enig ethisch besef hebben, dan kennen zij een bonus toe aan ALLE zorgmedewerkers.

Ongeacht of zij in een Vlaamse of federale sector werken. Als zij zouden zien wat de rest wel ziet, dan duwen zij de woonzorgcentra geen tweede keer uit de boot.

Dan kennen ze EN een symbolische erkenning toe onder de vorm van een eenmalige cheque EN dan maken ze eindelijk werk van de structurele onderfinanciering van de sector.'  Foto WZC Notelaar Olen / Nnieuws.