U bent hier

Tanja Dexters alweer in opspraak na crash tegen oplegger in Olen : ex-Miss België laat zich opnemen

Olen | Vlaanderen
02.12.2019 - 12.44u
Door: Herman Gezelle

Tanja Dexters (42) maakt opnieuw brokken. In de nacht van vrijdag op zaterdag reed ze met een Jaguar van Michaël Peeters – nochtans sinds een maand haar ex, zegt hij nu – in op een stilstaande oplegger op de Boudewijnlaan Olen.

Na het ongeval kroop ze in bed in het gastenverblijf van Peeters; een geval van vluchtmisdrijf dus. Het parket onderzoekt de zaak. "Voor mij is de relatie nu écht voorbij", zegt Peeters. Dexters zou zich afgelopen weekend hebben laten opnemen in een instelling voor psychologische hulp.

"Tanja is een heel goede moeder, maar helaas gaat het soms mis met haar", vat Michaël Peeters haar recente parcours samen. Peeters is zaakvoerder van Garage Peeters in Herentals en sinds anderhalf jaar bekend als de vriend van de ex-Miss België. "Die relatie is sinds een maand voorbij", zegt Peeters nu.

"We zijn uit elkaar gegaan in alle vriendschap. Tot Tanja in haar nieuwe appartement in Schilde kan, logeert ze bij mij. Zo sluiten we alles fatsoenlijk af, ook voor haar dochtertje en mijn zoontje."

Maar sinds dit weekend weet Peeters zeker dat de breuk een goede beslissing was, zegt hij. Het begon allemaal vrijdagochtend al, terwijl hij voor de rechter stond voor een wild ongeval in maart dit jaar, samen met Dexters.

Michael Peeters reed toen "200 of meer", aldus de rechter, zigzaggend over de E313 en de pechstrook, om uiteindelijk in Olen vol op een voorligger in te rijden. Peeters' uitleg vrijdag was dat Dexters ziek was, en dat hij snel bij de dokter wilde zijn.

Instagram "uitdagend" filmpje

Op het moment dat de garagist in Turnhout voor de rechter stond, postte Dexters op Instagram een "uitdagend" filmpje. Daarin maakt ze opmerkingen over het gerecht en het proces dat aan de gang is, terwijl ze in Antwerpen allerlei tasjes van chique merken in haar wagen laadt.

De Jaguar in kwestie is van Peeters.

"Ze had mij gevraagd die te gebruiken, en ik had daar geen probleem mee", zegt hij. Waar hij wél een probleem mee had, was het filmpje. "Ik ben zelf niet met sociale media bezig, maar veel mensen hadden het gezien en waarschuwden mij. Daarom heb ik haar gevraagd de beelden te verwijderen, en dat heeft ze ook gedaan", zegt Peeters.

"Ik heb haar dan ook gevraagd mijn auto terug te brengen. Dat wilde Tanja blijkbaar doen na een avondje met een vriendin, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Want toen kreeg ik telefoon: Tanja had een ongeval gehad."

Peeters spreekt van 04.00u 's nachts, maar politie Neteland zegt dat het zaterdagochtend ongeveer zes uur was toen een auto achteraan inreed op een stilstaande oplegger op de Koning Boudewijnlaan in Olen, vlak bij de op- en afrit van de E313.

Schade

"Ik heb een vriend die voor mij werkt, gebeld om te gaan kijken of Tanja oké was", vertelt Peeters. "Zij is dan met zijn auto vertrokken, en hij is daar blijven staan tot de politie er was." Toen de agenten bij Peeters aan de deur kwamen voor Dexters, lag die al te slapen in het gastenverblijf van Peeters, naast zijn woning.

"Gedronken had ze niet, want anders zou de politie dat geroken hebben", zegt Peeters, "en zou ze een ademtest hebben moeten doen. Zaterdagochtend heb ik Tanja's ouders gebeld, en die zijn haar komen halen. Verder heb ik er niks van gehoord."

Het parket onderzoekt de zaak. "Mijn auto is wel al vrijgegeven, want ik kan die morgen (vandaag, red.) gaan ophalen. Dan zal ik zien hoe groot de schade is."

Tanja Dexters zelf was dit weekend niet bereikbaar voor commentaar. Volgens Peeters zou ze zich vrijwillig hebben laten opnemen in een instelling voor psychologische hulp, zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Na gesprekken met familie heeft ze dat besloten." Volgens Peeters zal ze een programma van drie weken volgen.  Foto rr/ fb : Dexters in betere tijden - 2013 / foto Boudewijnlaan - archief Nnieuws.

Bron GVA -  verschijningsdatum 2/12/2019 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden - License2Publish.

imageMeer nieuws

'Topzomer in het vooruitzicht in Herentals'

'Topzomer in het vooruitzicht in Herentals'
Herentals 09.07.2020 - 17.48u

Sint-Amandskerk heeft nieuwe wijzers

Sint-Amandskerk heeft nieuwe wijzers
Geel 09.07.2020 - 17.13u

Professor Pierre Van Damme over mondmaskers: "Niet langer wachten met verplichting"

Professor Pierre Van Damme over mondmaskers: "Niet langer wachten met verplichting"
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 09.07.2020 - 13.42u

Organisator Vakantiesalon failliet: "Beurzen hebben dringend nood aan perspectief"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.07.2020 - 12.39u

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.45u

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie
Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.21u

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona
Kempen regio | Laakdal regio 09.07.2020 - 10.32u

One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group

 One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group
Herentals | Internationaal | Kempen regio 09.07.2020 - 09.28u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto