Het was dinsdagochtend ruw wakker worden voor Michael Peeters, zaakvoerder van de Jaguar-DAF-KIA-garage in Herentals. Om 5u trapte de politie Neteland de achterdeur bij hem thuis in. Ze haalde Peeters en zijn vriendin Tanja Dexters met wapens in de aanslag uit bed.

"We werden geboeid en onder schot gehouden en vlogen voor zes uur de cel in voor ze ons ondervroegen." Daarna viel de politie binnen in de Jaguar-garage. Dexters, Peeters en drie andere verdachten werden na verhoor vrijgelaten.

In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar verdovende middelen voerde de politie in totaal zeven huiszoekingen uit. Ze viel in alle vroegte binnen in de woning van Michael Peeters, die daar samen mijn zijn vriendin, ex-Miss België Tanja Dexters, verbleef. Volgens het duo verliep de inval intimiderend.

"Ze belden niet eens aan, maar trapten een ruit in de achterdeur stuk en stonden plots in onze slaapkamer", getuigt Michael Peeters. "Toen ik vroeg waarom ze niet eerst hadden aangebeld, kreeg ik als antwoord dat ik dan misschien was gaan lopen."

Bivakmutsen en pistolen

Tanja Dexters beschreef de inval als "een show met veel machtsvertoon". "Het was als in de film: we werden geblinddoekt en kregen handboeien om. Het team had bivakmutsen op en hield het pistool in de aanslag."

Terwijl de politie met drugshonden het huis doorzocht, bereidde de hoofdmacht de inval voor in Garage Peeters aan de Herenthoutseweg in Herentals. Daar stormde een veertigtal agenten, eveneens met drugshonden, om 7u binnen. De agenten spanden meteen een politielint rond de zaak.

"Maar ook daar vonden ze niks", zucht Michael Peeters. "Tegelijk doorzochten ze ook nog eens het huis van ons moeder, waar ze ook niks aantroffen."

Verhalen

De politie viel voorts nog binnen bij een zus van Tanja Dexters, bij een kameraad van Michael en een werknemer van de Jaguar-Landrover-DAF-garage die in Herenthout woont. Ook die huiszoekingen leverden geen resultaat op. Drie auto's werden in beslag genomen voor verder onderzoek. Uiteindelijk werden vijf mensen van hun vrijheid beroofd en verhoord.

"Het duurde behoorlijk lang voor we door de politie ondervraagd werden", zegt Tanja Dexters. "Ik bleef eerst zes uur in een cel, Michaël zeven uur. Onze gsm's werden in beslag genomen. Maar de ondervragers bleven wel heel correct."

Michael Peeters snapt er niks van: "Volgens de politie gingen ze voor hun onderzoek voort op 'verhalen uit Herentals'. Zo zouden er hier in de garage drugs in autobanden verstopt zitten. Waar halen ze het? Ik houd me niet met drugs bezig. Laat staan met drugshandel, waar ze me van beschuldigden. In mijn zaak werken 85 mensen. Dit schaadt het imago van mijn garage."

Weer vrij na verhoor

Tanja Dexters en haar vriend Michael Peeters werden uiteindelijk tegen 16u weer vrijgelaten. Ook de drie andere verdachten mochten naar huis. Het gerechtelijk onderzoek loopt nog voort. "Dit onderzoek is zeker geen prutszaak", benadrukt de politie. Waar, waarom en wanneer het onderzoek werd opgestart, wilde het parket niet kwijt.

Intussen blijft Garage Peeters gewoon geopend, liet de directie in de loop van de dag weten. "We waren vanmorgen verrast over het onderzoek dat de politie voert. We benadrukken dat de continuïteit in het bedrijf absoluut gegarandeerd blijft. Peeters Herentals is een sterk bedrijf dat zijn dagelijkse werking door de gebeurtenissen niet in het gedrang laat komen."

Half maart van dit jaar crashte de flamboyante zaakvoerder van de Garage Peeters nog in een gloednieuwe Jaguar met Dexters aan boord op de E 313.

Foto : Tanja Dexters / Photo News / archief Nnieuws.

Bron GVA -  verschijningsdatum 28/6/2018 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish.