In 2015 organiseerde IOK samen met 25 Kempense gemeenten een tankslag. De bedoeling was om gezamenlijke oude stookolietanks te laten saneren aan interessante prijzen en voorwaarden. Maar liefst 1.110 Kempense gezinnen gingen in kader van deze actie over tot het verwijderen of laten opvullen van hun oude stookolietank. Op die manier is er geen kans meer op een verontreiniging van de bodem door lekken of scheuren in de tank.

Opvallend is dat er meer tanks gesaneerd werden dan dat er oorspronkelijk inschrijvingen waren bij de actie. Doordat inwoners van de deelnemende gemeenten gedurende heel 2015 konden instappen op de actie, werden nog heel wat extra inwoners overtuigd door goede ervaringen van buren, kennissen of familie.

Ook in 2016 organiseert IOK in samenwerking met 28 Kempense gemeenten opnieuw een samenaankoop. Dit jaar kan u aan interessante prijzen en voorwaarden dakisolatie (laten) plaatsen. Meer dan 500 gezinnen meldden zich tot nu toe al aan. Meer informatie via www.iok.be/dakisolatie.