U bent hier

Tariefdaling en uitbreiding avondopening containerparken

Heist op den Berg
10.11.2016 - 13.34u
Door: Herman Gezelle

De gemeenteraad besliste om de tarieven op het containerpark aan te passen voor het snoeihout, en voor bladafval en boomvruchten (noten, kastanjes en eikels). Hierdoor kan de burger mee genieten van de tariefdaling die IOK Afvalbeheer doorvoert voor de verwerking van dit groenafval. De aanpassing van de tarieven trad in werking op 9 november.

Snoeihout kan voortaan tijdens het hele jaar gratis worden aangeleverd. Onder snoeihout verstaan we houtige takken die afkomstig zijn van loofbomen, naaldbomen, coniferen en struiken. De takken hebben een minimumdikte van 1 cm en een maximumdikte van 20 cm.

Als de bunker voor het snoeihout op het containerpark vol is, wordt het snoeihout ter plaatse verhakseld door de groentrein van IOK Afvalbeheer. De groentrein is een professionele installatie die bestaat uit een kraan en grote hakselaar.

Een gedeelte van het gehakseld hout blijft gratis ter beschikking van de inwoners op het containerpark. De rest wordt afgevoerd naar het composteringsbedrijf van IOK Afvalbeheer in Beerse/Merksplas. Het snoeihout moet gescheiden van het andere tuin- en groenafval aangeboden worden.

Afgevallen bladeren en boomvruchten kunnen tijdens de maanden oktober, november en december gratis worden afgevoerd naar het containerpark. Tijdens de andere maanden blijft het tarief van 7,5 eurocent per kilogram van toepassing.

Zo kunnen inwoners tijdens de herfstmaanden afgevallen bladeren die afkomstig van bossen, private parken en solitaire bomen in hun omgeving gratis naar het containerpark brengen. Het gemeentebestuur streeft immers naar het behoud van een groene gemeente.

De afgevallen bladeren en boomvruchten moeten gescheiden van het andere groen- en tuinafval aangeboden worden.

In 2016 werd een avondopening ingevoerd op beide containerparken tijdens de maanden juni, juli en augustus. In overleg met IOK Afvalbeheer wordt vanaf 2017 de periode van de avondopeningen uitgebreid tot volgende vijf maanden: mei, juni, juli, augustus en september.

Het containerpark in de Herentalsesteenweg zal op donderdag geopend zijn van 15 uur tot 19 uur. Het containerpark in de Knotwilgenweg zal op vrijdag geopend zijn van 15 uur tot 19 uur. Deze openingsuren zijn geldig in mei, juni, juli, augustus en september. Tijdens de andere maanden zijn de containerparken op deze dagen geopend van 12.30 tot 16.10 uur.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto