U bent hier

Tarmac Zero in Exporuimte de Halle in Geel - vanaf vrijdag 1 februari

Geel
21.01.2019 - 10.21u
Door: Lex Verellen

Het Meerhoutse kunstcollectief Tarmac is vanaf 1 februari drie maanden lang te gast in de Halle in Geel. Tarmac cureert er – op uitnodiging van CC De Werft - de tentoonstelling 'Tarmac Zero' met bevriende kunstenaars uit binnen en buitenland. Het zijn schilders, beeldhouwers en keramisten die allemaal sterke vertellers zijn. Kunstenaars met een verhaal...

Een deel van de deelnemende kunstenaars waren reeds te zien op TarmaX, het grootschalige kunstenfestival dat in 2017 plaats vond in Meerhout: Diederik Boyen, Marc Janssens, Lindert Paulussen, Dany Tulkens, Igor Verpoorten, Reinhilde Van Grieken, Anthony Verdonck en Wiel Wiersma.

Maar er zitten ook een aantal opvallende nieuwe namen tussen: Tom Liekens met zijn gigantische dierenportretten, Eddy Stevens met zijn absurdistische klassieke prenten, de poëtische beelden van de Duitse Nele Waldert en de vreemde zelfportretten van de Nederlandse Tamara Muller.

Op vrijdagavond 1 februari vanaf 20u is er een feestelijke opening die vrij toegankelijk is voor het publiek. Van dan af kan je de tentoonstelling elke zaterdag en zondag bezoeken van 10u tot 17u, tot en met 21 april. Exporuimte de Halle vind je op de Markt van Geel - ingang aan de achterkant van de dienst Toerisme.

Op de website www.tarmaczero.be kan je nu al kennis maken met alle deelnemende kunstenaars. Je vindt er ook alle praktische info.

Tarmac Zero is een samenwerking tussen kunstcollectief Tarmac en CC de Werft.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto