U bent hier

Tarmax Kunstenfestival

Kempen regio | Neteland
27.09.2017 - 08.48u
Door: Mark Jaspers

In ex-rusthuis De Berk te Meerhout exposeren 100 kunstenaars nog tot 8 oktober.

Het rusthuis werd volledig omgetoverd tot ee expositieruimte die je elke zaterdag en zondag kan bezoeken  van 14 tot 19 u. vanaf 19 u zijn er trouwens concerten en DJ's.

Organisatie is in handen van TARMAC en meer info vindt je op www.tarmac.be en www.tarmax.be

Tarmac bestaat volgende zomer 8 jaar. En dat is niet zo erg weinig voor een vzw die draait op een paar handenvol vrijwilligers en heel veel goeie wil. Van in het prille begin tot nu heeft Tarmac heel wat fijn volk over de vloer gehad: vooral kunstenaars van alle slag, maar ook heel wat muzikanten en comedians, sprekers allerhande en een paar duizend sympathisanten. OK, 8 jaar is geen zuiver jubileum, maar - zo zijn we dan weer wel - toch het uitgelezen moment voor een groot cultureel feest in Meerhout.

Vandaar dus het plan om bij het begin van het nieuwe culturele seizoen uit te breken met TarmaX, een soort Tarmac MaXimus. Tijdens dit uniek éénmalige evenement brengt Tarmac een groot deel van de kunstenaars, muzikanten, comedians én het publiek van de afgelopen jaren terug samen op één fantastische en eerder onverwachte locatie. Tarmac breekt uit en breekt in in het oude rusthuis De Berk in de Gasthuisstraat.

Dit gebouw staat al een paar jaar leeg en wordt binnenkort afgebroken. De gastenkamers, de gangen en de gemeenschappelijke ruimtes worden in september een tijdelijke kunstenfestivallocatie. Een locatie waar bevriende kunstenaars en sympathisanten drie weekends lang een stevige culturele indigestie kunnen opdoen.

imageMeer nieuws

Sciensano waarschuwt voor impact van gewijzigde teststrategie op besmettingscijfers

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.10.2020 - 03.34u reading time3min

Sciensano heeft samen met UHasselt, een schatting gemaakt van het aantal besmettingen dat door het  gewijzigd testbeleid niet meer opgespoord wordt.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto