U bent hier

Taxandria pakt uit met uniek nitro bier

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
27.05.2020 - 20.49u
Door: Mark Jaspers

Sinds begin 2017 brengen Kempenaars Michaël Cordie & Steff Hesbeens bieren van en voor de Kempen uit onder de naam Taxandria. Elk jaar ontwikkelen ze een nieuw, innovatief bier.

Deze keer met een wel heel unieke toevoeging: nitro. Ook willen ze de lokale horeca ondersteunen door dit bier exclusief bij hen aan te bieden.

De voorbije 3 jaar werden een stout, een blond en een amberkleurig bier gelanceerd. Telkens gaan de twee op zoek naar een bier dat uniek is en tegelijk hun persoonlijke voorkeur wegdraagt.

"Dan is het eenvoudig om de uitleg rond het bier te geven en het aan de man te brengen. Je verkoopt natuurlijk het best een product waar je zelf volledig achter staat.

De ontwikkeling van een nieuw bier is voor ons een zoektocht naar smaken, balans & uniciteit. Voor 2020 kwamen we zo terecht bij het gebruik van stikstof, of nitro, in het bier." aldus Michaël.

Uniek in België

In het buitenland wordt deze techniek al langer gebruikt. Denk maar aan het wereldbekende Guinness. "Maar in België zie je deze techniek nog maar amper." gaat Michaël verder.

"Zeker niet voor bieren met een lichtere kleur. Wij hebben de techniek toegepast op onze amberkleurige variant, de Taxandria Copper Roast. Het voordeel van stikstof in plaats van koolzuur is dat het bier beter zijn smaak en aroma's bijhoudt dankzij de dikkere schuimkraag.

Deze schuimkraag geeft ook meer textuur en volmondigheid aan het bier, terwijl het ook vlotter doordrinkt dan koolzuurhoudend bier."

Nieuwe fles

Om dit uniek nieuw bier extra te accentueren, werd er ook een nieuwe fles ontwikkeld. Op de voorkant prijkt Ambiorix, de koning van de Eburonen tijdens de verovering van Gallië door Julius Caesar.

"We willen telkens de link leggen met wat er doorheen de geschiedenis gebeurde in onze mooie regio: de Kempen. Ambiorix is een sterk figuur die kracht, trots en veel "body" uitstraalt, net zoals dit bier." vertelt Steff.

Horeca support

Wie het bier wilt proeven, zal nog even moeten wachten. De twee willen alvast interesse wekken bij de lokale bierliefhebber, maar ze willen ook de horeca steunen.

Daarom zal het bier de eerste maand enkel voor de lokale horeca beschikbaar zijn zodat geïnteresseerden uit hun kot komen om het bier te gaan proeven in een café of restaurant, zodra dit terug mogelijk is.

"Dit hebben we bewust gekozen om onze grootste klanten, die toch vooral uit horecazaken bestaan, een hart onder de riem te steken. Laat dit een extra motivatie zijn om mensen op een bepaald moment terug richting hun favoriete café of restaurant te krijgen.

Uiteraard met respect voor de geadviseerde voorschriften." aldus Michaël. Intussen zijn de andere 3 Taxandria bieren wel te bestellen via de website of bij de lokale drankenhandel. Om de nieuwe variant te proeven, Taxandria Copper Nitro gedoopt, is het dus nog even wachten.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto