Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taxandria start samenwerking met Het Nest.

Het Nest

Sinds begin 2017 al bestaat Taxandria, het Kempische bier van Michaël Cordie & Steff Hesbeens. Zij brouwen op kleine schaal testbrouwsels die ze daarna doorgeven aan een grotere brouwerij. Vanaf 2023 starten ze hiervoor een samenwerking met Brouwerij Het Nest in Oud-Turnhout.

De voorbije 5 jaar werkten de 2 kempenzonen van Taxandria bier al samen met verschillende andere brouwerijen in ons land. “Door omstandigheden konden we in het verleden nooit terecht bij een lokale brouwerij. Tot nu. We zijn heel blij dat we met Brouwerij Het Nest, toch wel een naam in de Belgische bierwereld, een partner hebben gevonden die ook de Kempische identiteit uitdraagt.” zegt Michaël.  

De Kempen

Want daar draait het vooral om: Unieke, kwalitatieve bieren brengen die in eerste instantie de ganse Kempen veroveren. “We zijn hierin aardig op weg met horeca en drankenhandels die onze bieren verkopen in Turnhout, Hoogstraten, Geel en omstreken. Maar we hebben nog wel wat stappen te zetten. We groeien hierin ook liever gestaag & duurzaam dan een snelle hype te zijn.” vertelt Michaël. “Dankzij deze nieuwe samenwerking met Het Nest kunnen we onze Kempische identiteit nog beter beklemtonen & maken we ook onze logistieke cirkel kleiner.”

Nieuwe fles

Taxandria bier zal in de toekomst in de retour kratten van Het Nest verdeeld worden.

“Dit moment hebben we aangegrepen om ook een opfrissing van ons label door te voeren. Vanaf februari 2023 zullen we dus met een vernieuwd label in de rekken liggen. Hoe het er zal uitzien, houden we nog even voor ons.” verklapt Steff nog niets.

“Drankenhandels en supermarkten zullen vanaf eind januari Taxandria bier kunnen bestellen via Brouwerij Het Nest, zoals ze dit reeds doen voor de andere bieren van de brouwerij. Die regeling maakt het voor de klant en voor ons gemakkelijk om zo efficiënt mogelijk te werken.”

Toekomst

De nieuwe samenwerking geeft de 2 Kempenaars ook de kans om regelmatig te sparren met de brouwerij voor de ontwikkeling van nieuwe referenties. “Het is vlot communiceren met Gust, de brouwmeester van Het Nest. Er moesten wat aanpassingen gebeuren om onze recepturen op de brouwketels van deze brouwerij los te laten, maar de overgang verliep tot nu toe vlekkeloos.

In de toekomst willen we regelmatig met Gust samenzitten om ideeën uit te wisselen omtrent nieuwe smaken & concepten. We kijken er al echt naar uit,” klinken ze enthousiast.

Ook Gust Hermans zelf kijkt positief naar de toekomst: “Wij bij Brouwerij Het Nest zijn zeer blij om de Taxandria bieren te mogen brouwen. We wensen Michaël en Steff dan ook nadrukkelijk te bedanken voor het gestelde vertrouwen. Deze jongens gaan er samen iets moois van maken!” Dat belooft alvast!

Het Nest

Deel dit artikel