U bent hier

Te land, ter zee en in de lucht te Lille

Lille | Neteland
15.09.2017 - 13.01u
Door: Mark Jaspers

Met een zelfgemaakt bootje van een schans van drie meter hoog in het water donderen. Dat is wat 44 ploegen op zaterdag 23 september gaan doen. De gemeente Lille organiseert dan een editie van Tobbedansen in De Lilse Bergen.

Tobbedansen was een populair onderdeel van het tv-programma 'Te land, ter zee en in de lucht'. Net als in het programma moeten de deelnemers in Lille met een bootje van een schans glijden en naar een eiland varen om zo snel mogelijk de bel te luiden.

Schepen van Cultuur Ann Van Mechelen: Tobbedansen kadert in ons meerjarenproject 'Lille Leeft'. Met 'Lille Leeft' willen we door middel van cultuur- en gemeenschapsprojecten de inwoners van onze vier deelgemeentes dichter tot elkaar brengen.

Momenteel zijn 44 ploegen hard aan het werk aan hun boot om mee van de schans te glijden. Die 44 ploegen zijn goed voor 170 deelnemers. We gaan ervan uit dat we dan ook heel wat mensen op de been kunnen brengen om te gaan kijken naar de avonturen van de deelnemers. Het evenement is volledig gratis.

Eline De Munck

De gemeente organiseert het evenement samen met de vzw Tobbedansen. Vzw Tobbedansen bouwt de schans op en keurt van de vaartuigen. Voor de presentatie rekent de gemeente op Eline De Munck. Zij zal de deelnemers de nodige moed inspreken en de namiddag aan elkaar babbelen.

Wie te weten wil komen wie de bel het snelst luidt, moet tussen 13.30 uur en 18 uur in De Lilse Bergen zijn. Kijken kan gratis vanop de tribune of vanop het strand.

Praktisch

De Lilse Bergen : zaterdag 23 september van 13.30 tot 18 uur. Presentatie door Eline De Munck - gratis toegang - tribune en kijkplaatsen op het strand

Meer info

Ann Van Mechelen - schepen van Cultuur - Rechtestraat 44 - 2275 Lille

ann.vanmechelen@lille.be - 0472 43 22 68

Faye Van Impe - coördinator cultuur en toerisme - Rechtestraat 44 - 2275 Lille -

faye.vanimpe@lille.be - 014 44 82 33 - 0486 60 46 02

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto