Agoria en alle vakbonden van de technologiesector hebben een akkoord afgesloten voor de continuïteit van de activiteiten.

Het akkoord heeft betrekking op de toepassing van de generieke gids "veilig aan het werk" in het kader van Covid-19, een aanvulling op de eindejaarspremie 2020, aanvullend pensioen en betalingstermijnen voor bijdragen aan de fondsen voor bestaanszekerheid.

De meeste technologiebedrijven zijn intussen heropgestart. Toch heeft het sectorakkoord zeker zijn nut. "Soms moet je de tijd nemen om lang genoeg met elkaar te praten.

Het is goed dat Agoria en de vakbonden mekaar nu goed begrijpen", zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.

"De technologiesector werkt in gezonde en veilige omstandigheden. Dat betekent onder meer genoeg afstand houden op de werkvloer en werknemers zo nodig beschermen met beschermingsmiddelen zoals mondmaskers, als er onvoldoende afstand kan gehouden worden.

De sector doet hiermee een aanvulling op de maatregelen die zijn opgenomen in de generieke gids die op 22 april werd voorgesteld door de Groep van Tien."

De ondertekenaars zijn Agoria, dat de technologiebedrijven vertegenwoordigt, en alle vakbonden.

Het gaat om drie christelijke vakbondscentrales (ACV-Puls, CNE-GNC en ACV-CSC METEA), drie socialistische vakbondscentrales (ABVV Metaal, Metallos MWB en BBTK-SETCa, ofwel de bond van bedienden, technici en kaderleden van het ABVV) en het liberale ACLVB. (pp)