Technopolis is opnieuw op zoek naar steden en gemeenten voor Technopolis on Tour. Dat is de grootschalige tournee die Technopolis begin dit schooljaar lanceerde langs meer dan 50 verschillende steden en gemeentes verspreid over heel Vlaanderen.

Technopolis is nu voor het volgend schooljaar (2019-2020) op zoek naar nieuwe locaties om kleuters en leerlingen uit het lager onderwijs in hun eigen stad of gemeente te trakteren op een reeks spectaculaire wetenschapsshows.

Dit schooljaar krijgen meer dan 61 500 leerlingen en leerkrachten via Technopolis on Tour de kans om een wetenschapsshow in hun eigen stad of gemeente bij te wonen. Dat is een succes dat Technopolis ook volgend schooljaar (2019-2020) wil herhalen!

Daarom is het doe-centrum op zoek naar nieuwe steden en gemeenten die gedurende enkele schooldagen een goede locatie willen voorzien zoals een sporthal, parochiecentrum, cultuurcentrum...

Redenen voor steden of gemeenten om aan Technopolis on Tour deel te nemen

Een schooluitstap naar Technopolis is een aanrader voor iedereen, maar voor scholen komt er nu eenmaal heel wat bij kijken als ze een uitstap organiseren. Door steden en gemeenten aan te spreken en hen de mogelijkheid te bieden om Technopolis tot bij hen te laten komen, krijgen alle scholen in de buurt de kans om zonder veel moeite of onkosten van een wetenschapsshow met het kwaliteitslabel van Technopolis te genieten en dus te proeven van wetenschap.

Vroeger ging Technopolis naar de scholen zelf, maar dan moesten deze nog steeds de nodige infrastructuur voorzien. Ook die drempel is nu weg, vermits de deelnemende steden en gemeenten aan Technopolis on Tour nu voor de locatie en infrastructuur zorgen. Meer nog, kiest de stad of gemeente ervoor om Technopolis on Tour te subsidiëren, dan kunnen alle leerlingen de shows zelfs helemaal gratis bijwonen.

Verbazing troef met lucht, gassen en druk

Op het programma van Technopolis on Tour staan 3 shows met als thema's lucht, gassen en druk. Deze werden ontwikkeld op maat van respectievelijk kleuters, leerlingen van het 1e tot het 3e leerjaar en leerlingen van het 4e tot het 6e leerjaar. Alle shows sluiten bovendien ook aan bij de eindtermen.

Steden en gemeenten die volgend schooljaar (2019-2020) willen deelnemen aan Technopolis on Tour kunnen zich inschrijven via opwegnaarjou@technopolis.be.