Theatervoorstelling 'U bent mijn moeder' van Tejater Aventoe is geselecteerd voor het Landjuweel 2018. De voorstelling staat op de shortlist van de zes beste voorstellingen van het voorbije theaterseizoen.

Het 82e Landjuweel vindt dit jaar plaats in C-Mine Genk, van 31 oktober tot en met 4 november 2018. Vijf dagen lang zal deze Limburgse stad in het teken staan van wat nog altijd geboekstaafd staat als hét evenement van het amateurtheater.

Het Landjuweelfestival geeft het amateurtoneel in al zijn kwaliteit en diversiteit weer. Het festival toont een scala van de meest belangwekkende voorstellingen die het voorbije seizoen te zien waren in heel Vlaanderen en Brussel.

Alle amateurgroepen kunnen hun productie laten evalueren op een aantal kwaliteitscriteria. Een team van selecteurs bezocht in de loop van het voorbije theaterseizoen een 70-tal producties (volwassen en jongeren) over heel Vlaanderen. Twaalf kwamen terecht op de longlist.
Daaruit werden zes producties geselecteerd die spelen op het festival van 31 oktober tot 4 november in Genk.

'U bent mijn moeder' van Joop Admiraal door Tejater Aventoe (Wiekevorst)

'Cloaca' van Maria Goos door de WAANzin (Gent)

'Revue Ravage' van Tom Lanoye door Zibrogramin (Leuven)

'Leo en Lena' van Jibbe Willems naar Georg Büchner door Theater Filet Puur (Bilzen)

'België - een sprookje' van Frank Adam door Carrosserie Mortier (Gent)

'Lady Mac' een eigen creatie naar William Shakespeare door Theater De MicrooB (Balen)

Tejater Aventoe sluit het Landjuweel af op 4 november 2018, in C-Mine in Genk. Meer info vind je binnenkort op landjuweel.opendoek.be.

Heist-op-den-Berg is terecht heel fier op Tejater Aventoe!
Het gemeentebestuur feliciteert de medewerkers van Tejater Aventoe met de selectie en wenst ze alvast heel succes bij de opvoering. Zulke successen versterken de positieve uitstraling van onze gemeente.