U bent hier

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’

Olen
24.06.2019 - 09.43u
Door: Lex Verellen

Vanaf 1 juli kan je deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'. Voor de 31ste editie kozen de organisatoren samen met hoofdsponsor Sopraco NV voor het hoofdthema 'Leder: van rund tot handtas, van os tot leren rok, van koe tot elegante schoen'. Hiermee willen ze de lederverwerking in al haar facetten belichten.

Amnesty International biedt dit jaar een speciale prijs aan voor het thema 'Mensen en ideeën achter de tralies'. Om allerlei redenen worden mensen opgesloten in de gevangenissen over heel de wereld. De omstandigheden zijn zeer verschillend naargelang het land waarin je leeft. En een lichaam kan je opsluiten maar de geest gelukkig niet.

Schrijf je in

Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema's? Aarzel dan niet en neem deel aan deze cartoonwedstrijd. Van 1 juli tot en met 21 september kan je je inschrijven voor de wedstrijd via www.olensekartoenale.be.

Terug naar de start

De Kartoenale zag in 1989 het licht toen Jos Verschueren, Frank Hoeylaerts en çois Veldeman de Olense Pot weer wat glans wilden geven. Sindsdien heeft deze wedstrijd Olen op de wereldkaart gezet. De Olense Kartoenale slaat een artistieke brug over sociale, religieuze en politieke grenzen heen. Aan de hand van humor zet ze een oude Olense traditie verder waarin leed en kilte met grappen en zelfspot worden verzacht.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto