Vanaf 1 juli kan je deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'.

Voor de 32e editie kozen de organisatoren samen met hoofdsponsor Shoppingpark Olen voor het hoofdthema 'Winkelen: gisteren, vandaag en morgen'.

Hoe wordt er in de toekomst gewinkeld? Heeft online shoppen alleen maar voordelen? Of gaan we 'back to the roots' waar shoppen terug een sociaal gebeuren wordt? En wat is de impact van het coronavirus op onze manier van winkelen? Al deze facetten kunnen belicht worden.

Amnesty International zet zich al jaren actief in voor het respect voor mensenrechten. Helaas merkt de organisatie dat daden van solidariteit niet altijd worden gewaardeerd, integendeel zelfs.

Meer en meer mensen die vluchtelingen, asielzoekers en migranten helpen worden bedreigd, besmeurd, geïntimideerd en lastiggevallen.

Ze worden voor de rechter gesleept en veroordeeld omdat ze mensen in nood helpen. Wanneer overheden deze vanzelfsprekende daden van solidariteit bestraffen en criminaliseren, is dit een aanval op onze eigen waarden en mensenrechten. Daarom biedt Amnesty International dit jaar een speciale prijs voor het thema: 'Met solidariteit is niets mis, dus zeker niet vervolgen'.

Schrijf je in

Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema's? Aarzel dan niet en neem deel aan deze cartoonwedstrijd. Van 1 juli tot en met 21 september kan je je inschrijven voor de wedstrijd via www.olensekartoenale.be.

Terug naar de start

De Kartoenale zag in 1989 het licht toen Jos Verschueren, Frank Hoeylaerts en Çois Veldeman de Olense Pot weer wat glans wilden geven. Sindsdien heeft deze wedstrijd Olen op de wereldkaart gezet.

De Olense Kartoenale slaat een artistieke brug over sociale, religieuze en politieke grenzen heen. Aan de hand van humor zet ze een oude Olense traditie verder waarin leed en kilte met grappen en zelfspot worden verzacht.