Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’ : hoofdthema ‘verkeersborden’

Kartoenale Olen - foto rr

Vanaf 1 juli kan je opnieuw deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd ‘de Olense Kartoenale’. Dit  jaar worden de cartoonisten uitgedaagd om met het hoofdthema ‘verkeersborden’ aan de slag te gaan.

Je hebt ze in alle vormen en maten en ze zijn simpelweg niet weg te denken uit het straatbeeld. Ze zijn dan ook nodig om alle weggebruikers veilig door het verkeer te loodsen. Met de ingrijpende wegenwerken die momenteel aan de gang zijn in Olen-Centrum en de daarbij horende signalisatie, zagen we ‘verkeersborden’ dan ook meteen als een actueel thema.

Het thema van Amnesty International is ‘recht op protest’. Iedereen heeft het recht om te protesteren. Het is een onmisbaar middel in de strijd tegen onrecht. Wereldwijd zijn protesten de drijvende kracht achter verandering. Protesteren kan je op verschillende manieren: door samen de straat op te gaan, online actie te voeren of door cartoons te maken.

Elk protest kan inspireren en doen dromen van een betere toekomst. Maar helaas ligt het recht op protest ook onder vuur. Protest heeft een enorme kracht en daarom zien machthebbers het regelmatig als een bedreiging voor hun positie. In heel wat landen worden protesten in dat geval beperkt en verboden, al dan niet met harde hand.

Schrijf je in

Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema’s? Aarzel dan niet en neem deel aan deze cartoonwedstrijd. Van 1 juli tot en met 12 september kan je je inschrijven voor de wedstrijd via www.olensekartoenale.be.

 

Terug naar de start

De Kartoenale zag in 1989 het licht toen Jos Verschueren, Frank Hoeylaerts en çois Veldeman de Olense Pot weer wat glans wilden geven. Sindsdien heeft deze wedstrijd Olen op de wereldkaart gezet. De Olense Kartoenale slaat een artistieke brug over sociale, religieuze en politieke grenzen heen. Aan de hand van humor zet ze een oude Olense traditie verder waarin leed en kilte met grappen en zelfspot worden verzacht.'

Olen Potten

Olen Potten

Kartoenale Olen - foto rr

Deel dit artikel