Vanaf 1 juli kan je deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'.

Voor de 33e editie kozen de organisatoren voor het hoofdthema 'bezoek aan het museum'.

Musea heb je in alle maten en gewichten: van grote prestigieuze musea met hedendaagse kunst, over verzamelingen dinosauriërs, Grieks-Romeinse amforen of militair materieel tot kleine charmante musea met allerhande curiositeiten.

Een museum is als een schattenzolder, de ideale plek om je verbeelding de vrije loop te laten. En laat dat nu net zijn waar de organisatoren van de Olense Kartoenale de cartoonisten willen toe uitdagen.

Het thema van Amnesty International is dit jaar 'recht op een eerlijk proces'. Amnesty steunt zeer actief dit beginsel dat werd vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

De vrijwilligers van deze organisatie voeren regelmatig actie voor een eerlijk proces van politieke gevangenen en verzetten zich tegen maatregelen die dat verhinderen. Denk maar aan de petities die zij organiseren voor (politieke) gevangenen.

Schrijf je in

Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema's? Aarzel dan niet en neem deel aan deze cartoonwedstrijd. Van 1 juli tot en met 13 september kan je je inschrijven voor de wedstrijd via www.olensekartoenale.be.

Terug naar de start

De Kartoenale zag in 1989 het licht toen Jos Verschueren, Frank Hoeylaerts en çois Veldeman de Olense Pot weer wat glans wilden geven. Het eerste thema van de cartoonwedstrijd was dan ook de pot met drie oren.

Sindsdien heeft deze wedstrijd Olen op de wereldkaart gezet. De Olense Kartoenale slaat een artistieke brug over sociale, religieuze en politieke grenzen heen.

Aan de hand van humor zet ze een oude Olense traditie verder waarin leed en kilte met grappen en zelfspot worden verzacht.  Foto : Laureaten editie 2019 / Johan Temmerman/ Nnieuws.