Telenet zendt de 84ste Academy Awards live uit vanuit Hollywood. Op zondag 26 februari wordt PRIME Star (kanaal 300) vanaf 20u10 gratis opengesteld, exclusief voor alle 1.4 miljoen digitale tv klanten.

De uitreiking van de Oscars start vanaf 1u met de Red Carpet Show. Francesca Vanthielen en Sven De Ridder verzorgen de presentatie. De uitzending loopt tot 5u30 en volgt de ceremonie in het Kodak Theater live tot de finale.

Ontdek als eerste of Rundskop de Oscar wint
Als eersten kunnen Telenet-kijkers zien of Rundskop het felbegeerde beeldje in de wacht sleept. De film van regisseur Michael R. Roskam, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, is één van de vijf kandidaten voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Het is de eerste film die Telenet ondersteund heeft via Tax Shelter, een maatregel die bijdraagt tot een beter investeringsklimaat in de Belgische audiovisuele sector. Niet alleen in de bioscoop was Rundskop een succes met 350.000 bezoekers. Maar ook op VOD (Video On Demand) en op PRIME wordt de film gesmaakt.

TV-premières
De uitzending op PRIME Star begint om 20u10 met twee tv-premières: 'The Hurt Locker' (Oscar Winnaar Beste film in 2010) en 'In a Better World' (Oscar winnaar Beste Buitenlandse Film 2011). Tussen de beide films is er een Pre-show met Francesca Vanthielen en Sven de Ridder. Vanaf 1u wordt er overschakeld naar de Red Carpet Show en de uitreiking.

Het programma voor deze gratis Oscaravond ziet er als volgt uit:

 

20:10     Aankondiging Oscarshow
20:15     The Hurt Locker (Oscar voor Beste Film in 2010)
22:25     Pre-show 84th Annual Academy Awards met Francesca Vanthielen en Sven de Ridder

23:05     In a Better World (Oscar voor Beste Buitenlandse Film in 2011)
01:00     On the Red Carpet: The Arrivals
02:30     84th Annual Academy Awards met Francesca Vanthielen en Sven de Ridder