Nog zo’n 10 dagen te gaan en de metalcoreband ‘Temptations For The Weak’ uit Heist-Op-Den-Berg mag het podium van Graspop Metal Meeting bestormen om er te bewijzen wat ze waard zijn. Die podiumplaats verdienden ze door op 11 mei in de finale van Red Bull Bedroom Jam in muziekcentrum Trix als winnaar uit de bus te komen. Wie is Temptations For The Weak? Gooi het strafste van Machine Head, Killswitch Engage en Trivium in een blender en je krijgt de nietsontziende, razende metalcore van deze jonge wolven op je bord.

Dat de brulboei van dienst Djoni Tregub groepslid was van een van de winnaars van de vorige editie van Red Bull Bedroom Jam, zal hen ongetwijfeld de nodige extra ervaring bijbrengen om ook dit jaar te razen op het podium van het grootste metalfest van het land. Door de nieuwsite Newsmonkey worden ze zelfs getipt als een van de bands om naar uit te kijken op GMM. Een gewaarschuwd man… Het videoreport dat ze naar aanleiding van hun Red Bull Bedroom Jam overwinning opnamen, vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=b7DmINPb6B8.

In aanloop naar hun debuut op de heilige, Desselse metalgrond op donderdag 26 juni hebben ze de nummers die ze tijdens de opname van hun videoreport gespeeld hebben, op Deezer gezet. Je kunt ze beluisteren via http://www.deezer.com/album/7483715 .

Wie Temptations For The Weak op de voet wil volgen op weg naar Graspop, kan dat doen via de Red Bull Bedroom Jam website en Facebook-pagina. In de laatste rechte lijn naar het festival zetten we ons namelijk in de slipstream van de band en komen we geregeld met updates.

Website: www.redbullbedroomjam.be

Red Bull Bedroom Jam

Red Bull Bedroom Jam werd zeven jaar geleden gelanceerd en groeide in Engeland en Australië uit tot een van de populairste online muziekwedstrijden voor jonge bands. Dit jaar wordt de wedstrijd na de editie van 2011 en 2013 voor de derde keer in België georganiseerd. 200 groepen schreven zich in. Red Bull Bedroom Jam is een platform dat beginnende rockbands een duwtje wil geven richting rock ’n roll fame. De competitie loopt negen weken.

Niet de jury maar de fans bepalen wie het haalt. De bands moeten het dus zelf waarmaken door zichzelf en hun video online te promoten, fans te verzamelen en zich zo een weg te banen naar de top van de Buzz Chart.Elke week wordt de groep die op het einde van de week bovenaan de Buzz chart staat, uitgeroepen als winnaar. Aangezien de competitie 9 weken loopt, levert dit 9 winnaars op die elk een professionele filmcrew en topfotograaf over de vloer krijgen. De winnende bands mogen vanuit hun slaapkamer drie songs vastleggen waarvan een clip gemaakt wordt die meteen via de website de wijde wereld wordt ingestuurd. 

Tegelijk heeft Red Bull Bedroom Jam ook een samenwerking met Deezer opgezet waardoor van elke weekwinnaar 6 songs via de bekende muziekstreaming-platform te beluisteren zullen zijn. Eén uitverkoren groep krijgt van de Red Bull Bedroom Jam-jury, bestaande uit labelbaas en producer Guus Fluit, zanger/clipmaker Fred Di Bono, muzikant en producer Marc De Keyzer en muziekjournalist Bart Cop, een Wild Card, wat het totaal aantal groepen op 10 brengt. De organisatoren van Dour Festival en Graspop Metal Meeting hebben na de showcase op 11 mei in Trix, Antwerpen, uit die tienkoppige Festival Chart respectievelijk 2 en 3 groepen gekozen die deze zomer op de genoemde zomerfestivals hun debuut zullen maken.