U bent hier

Ten Diensten vernieuwt identiteit

Geel | Kempen regio
02.11.2018 - 13.12u
Door: Mark Jaspers

'Hoe kan je je tegenwoordig handhaven in een competitieve omgeving waar zowel lokale als nationale spelers aanwezig zijn? Jezelf heruitvinden en herpositioneren is een goede strategie. Zelfs met een beperkt budget kan je al grote stappen zetten naar een sterkere positie.

Ten Diensten is een regionaal dienstenchequebedrijf opgericht in 2005 door de PWA's van Geel, Meerhout en Laakdal, in samenwerking met de OCMW's van deze gemeenten.

Hun voornaamste USP's zijn hun regionale karakter – wat hen een sterke affiniteit geeft met de lokale bevolking – en de sociale tewerkstelling.

Ze geeft kansen aan laaggeschoolden en langdurig werklozen. De menselijke en persoonlijke aanpak kwamen onvoldoende tot uiting in het imago. De bedrijfsidentiteit strookte niet met het bedrijfsimago. Een rebranding drong zich op.

Restyling logo

Een belangrijke stap in de rebranding was een nieuwe grafische identiteit. Het logo, de basis van elke vormelijke merkidentiteit, is volledig gerestyled. De restyling vertrekt vanuit de missie, visie en kernwaarden van Ten Diensten, het DNA van het bedrijf.

De hand bleef centraal staan en focust op het menselijk aspect, op de impact van de samenwerking tussen de huishoudhulp en de klant. Beiden versterken immers mekaar.

Levenskwaliteit aan beide zijden, zowel voor de klant als voor de werknemers van Ten Diensten. Door het inschakelen van huishoudhulp krijgt de klant de mogelijkheid om zijn tijd anders in te vullen en om meer te genieten van de dingen die hij/zij graag doet.

Ook voor de huishoudhulp zelf is het een positief verhaal. Stabiliteit door een vast inkomen met meer financiële mogelijkheden en kansen.
Het kleurgebruik is een doordachte keuze.

Het blauw staat voor betrouwbaar, ambitieus, succesvol en loyaliteit. De oranje kleur geeft enerzijds geduld en moed weer, anderzijds het euforische en stimulerende. Het fuchsia stelt het sociale, empathische en zelfverzekerde aspect voor.

Deze combinatie geeft perfect weer waar Ten Diensten voor staat. De twee handen, die een gelijke basis hebben, vormen een druppel middenin. Het water staat voor het basisproduct bij de poetsactiviteit en (ver)bindt beide partijen.

Campagne merkbekendheid

De visibiliteit in het straatbeeld is ook meteen aangepakt. Het hoofdkantoor in Meerhout kreeg aangepaste raambelettering en een nieuwe gevelbanner. De Ten Diensten-mobiel rijdt ondertussen ook in een nieuw kleedje rond.

De look & feel van de website is eveneens bijgestuurd. Voor de klanten werd een leuk gadget ontwikkeld: een spons met het nieuwe logo erop.

De tweede fase van de campagne wordt in het voorjaar van 2019 uitgerold.
De rebranding werd uitgevoerd door het Geelse marcombureau aroma communicatie. (pp)

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto