U bent hier

Tennis : Molse mannen verrassend Belgisch Kampioen

Mol
07.10.2018 - 18.06u
Door: Mark Jaspers

De Molse mannen , allemaal lid bij Mol Tennis Club , begonnen in april dit jaar - zoals heel wat tennisspelers - aan het interclub avontuur. Wat tennis betreft valt Mol onder het gewest Limburg.

Ploegkapitein Roald Noels (31,Mol) nam voor de eerste keer met deze ploeg deel in de reeks Heren 25/7. Quinten Ceuppens (26,Mol),Tom Ooms(32,Mol),Rob Lievens(35,Mol),Gert Essers(37,Mol) en buitenbeentje Philippe Baert(26,woonachtig in Leuven) maken de ploeg compleet. Een super team , zo bleek.

De mannen scoorden prima in de voorronde , ze verloren geen enkele ontmoeting en eindigden eerste in hun reeks. Ze stootten aldus door naar de gewestelijke eindronde. Eind juni verloren ze in de finale van Limburg van "De Cobra's" , een gedreven team van TC Bolderberg (dat eerder in de halve finale een andere Molse ploeg wist uit te schakelen).

Jammer , zo dachten de mannen , want hier eindigt ons interclub avontuur en onze droom om Limburgs kampioen te worden. Maar kort erna kregen ze bericht van Tennis Vlaanderen dat hun ploeg alsnog mocht deelnemen aan de intergewestelijke eindronde interclub. Grote vreugde! "Als we geen Limburgs kampioen kunnen worden , gaan we voor Belgisch kampioen !" En zo geschiedde .

In september startte de intergewestelijke eindronde. De Molse heren wonnen hun kwartfinale thuis tegen het Oost-Vlaamse Zele. In de halve finale stuurden ze de West-Vlaamse ploeg van de Haan terug naar huis na een mooie overwinning.

Spanning alom , want de ploeg van kapitein Roald Noels moest het in de Belgische finale opnemen tegen niemand minder dan ...De Cobra's ! Dezelfde ploeg waarvan zij in de Limburgse finale verloren klopten ze in de Belgische finale met een verpletterende 5-1 overwinning. Een knappe prestatie !

Wat hun ambities zijn voor volgend seizoen ? " We verwachten door te gaan ! " Lachend pakken de mannen een flinke slok van hun traditionele Duvel na de match , wetend dat het geen makkelijke opgave zal zijn nu ze volgend jaar in een hogere reeks gaan spelen. Maar ze geloven er alleszins wel in en wij wensen de mannen uiteraard heel veel succes volgend seizoen.

imageMeer nieuws

Sciensano waarschuwt voor impact van gewijzigde teststrategie op besmettingscijfers

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.10.2020 - 03.34u reading time3min

Sciensano heeft samen met UHasselt, een schatting gemaakt van het aantal besmettingen dat door het  gewijzigd testbeleid niet meer opgespoord wordt.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto