Afgelopen weekend organiseerde Tennisclub Laakdal voor de eerste keer een groots tennisbenefiet ten voordele van het Cunina-scholenproject in Haïti, opgedragen aan de vorig jaar overleden studente maatschappelijk assistent, Stephanie Caers.

Op 16 april 2011 verloor Stephanie op amper 20-jarige leeftijd het leven in een tragisch ongeval. Ze droomde ervan iets te betekenen voor kansarme kinderen in de wereld.

Haar ouders beslisten meteen een deel van haar spaargeld weg te schenken aan een goed doel.

De keuze was dan ook snel gevallen op Cunina uit Geel. In overleg met mama Sandra investeerde Cunina het geld in de bouw van een school in Mombin - Crochu, een dorp in het binnenland van Haïti, 8 uur rijden van de hoofdstad Port-au-Prince. Eén klaslokaal ervan draagt reeds de naam van Stephanie. Er werd een foto van haar opgehangen vooraan in de klas. Maar TC Laakdal besliste om een bijkomend steuntje in de rug te geven en organiseerde een 24-uren tennismarathon…

Tennissen onder muzikale begeleiding
Terwijl verschillende lokale artiesten op een groot podium het beste van zichzelf gaven konden tennisliefhebbers gedurende 2 dagen een balletje kloppen op de afgehuurde
binnenterreinen van TC Laakdal.

Buiten de sportieve deelnemers kwamen nog eens honderden sympathisanten toe in de mooi ingerichte hall om te genieten van heerlijke spaghetti of frietjes met stoofvlees.  De opbrengst van het event gaat integraal naar Cunina .
 
Dankzij tientallen helpende handen, waaronder vele leden van TC Laakdal en andere vrijwilligers, verliepen deze twee benefietdagen vlekkeloos en bleken zowel bezoekers,  organisatoren als Cunina uiterst tevreden over de actie.

 Mevr. Tine Gielis, burgemeester van Laakdal  en de Heer Benny Smets, schepen van sport en ontwikkelingssamenwerking  overhandigden namens Tc Laakdal een cheque van €10 500  aan Sophie Vangheel, stichtster en voorzitter van Cunina.
Tijdens het slotevent bedankte Sophie Vangheel de club voor zoveel inzet en organisatietalent en ze richtte een woord van hoop en troost tot de ouders van Stephanie. Voor hen zorgden deze twee dagen van solidariteit voor onvergetelijke en uiteraard ook ontroerende momenten. Maar in ieder geval hebben ze mogen ervaren dat echte kameraadschap nog bestaat. Stephanie zal vanuit haar veilige haven heel het gebeuren zonder twijfel met tevredenheid hebben meebeleefd.

Wat de opbrengst van het tennisbenefiet betreft: er werd zo maar eventjes 10.500 euro bijeen ‘getennist en gegeten!’ En dan verwacht men nog een toelage van de gemeente Laakdal  en een donatie van SD WORX van 1.750 euro.

Dankzij deze mooie bedragen kan het gebouw verder uitgebreid worden tot een volwaardige school.

Foto's © 2012 Cunina / Greet /N.