Maria Sharapova is betrapt op het gebruik van doping. Dat heeft de Russin op een persconferentie laten weten. "Ik heb mijn fans en sport in de steek gelaten", zegt de Russin. "Ik wil mijn carrière niet op deze manier beëindigen en hoop op een tweede kans." Ze wordt door de ITF voorlopig geschorst.

Maria Sharapova (28) vertelde op een persconferentie in Los Angeles dat ze op 2 maart een brief ontvangen heeft van de Internationale Tennisfederatie ITF.

"De ITF heeft me op de hoogte gebracht van een positieve test op de Australian Open", zegt, Maria Sharapova die in Australië in de kwartfinales (26 januari) werd uitgeschakeld door Serena Williams. De positieve controle dateert van die kwartfinale.

"Het gaat over een medicijn (meldonium) dat ik 10 jaar legaal nam, een middel dat door mijn huisarts werd aangeraden. Het was goed voor mijn gezondheid en daarom heb ik het al die tijd genomen."

"Maar sinds 1 januari staat het product op de verboden lijst. Ik was daar niet van op de hoogte en heb een fout gemaakt. Ik heb mijn fans en sport in de steek gelaten. Ik zal mijn volledige verantwoordelijkheid nemen." (vrt) (K. Wigglesworth)