Op zaterdagnamiddag 26 juni kan je op het buitenplein van het lokaal de 'Smisse' aan de Vest 9A Herentals (volgens de geldende corona-maatregelen) een gezellig terrasje doen bij pot en pint, om bij te praten met de leden en sympathisanten van vaderlandslievende vereniging 'Brigade Piron – Nete en Aa'.

Iedereen is welkom op deze eerste opendeurdag die doorgaat vanaf 13:00 tot 19:00 uur.

Tentoonstelling over de bevrijdingstocht van Brigade Piron

Naast het gezellig samenzijn met vrienden, familieleden van oud-strijders en geïnteresseerden over de Tweede Wereldoorlog, is er een uitgebreide tentoonstelling over 'Brigade Piron' die samen met de geallieerden legers tijdens de jaren 1944-45 hebben gestreden voor de bevrijding van Noord-Frankrijk, België en Nederland.

De goed verluchte tentoonstellingsruimte kun je bezoeken mits in achtneming van de corona-maatregelen.
Op een achttal informatiepanelen zijn oude foto's, affiches, archiefmateriaal, medailles, legeruniformen en allerlei militaire attributen te bekijken.

Nieuw boek over de Herentalse soldaten van Brigade Piron

Over het wedervaren van de soldaten van Brigade Piron zal een boek verschijnen in de loop van volgende jaar 2022. Men kan hiervoor reeds intekenen en zodoende een exemplaar reserveren.

Het boek vertelt de bewogen geschiedenis van de Brigade, die vanaf 1940 een 4 jaar durende opleiding in Groot-Brittannië hebben ondergaan. Verder ook over de veldtocht langs de Normandische kust in augustus 1944, de intocht in Brussel op 3 september 1944, de bevrijding van onze Kempen en tenslotte de zware gevechten rond het kanaal van Wessem in het Nederlandse Zuid-Limburg.

Lid worden van de vaderlandslievende vereniging

De vereniging 'Brigade Piron Nete en Aa' is nog steeds op zoek naar nieuwe leden om hun werking te versterken. Via het lidmaatschap kan men vrijblijvend deelnemen aan alle jaarlijkse activiteiten die worden georganiseerd. Op de website www.pironnea.be vindt men alle informatie over de geplande herdenkingsactiviteiten in de regio.