Duivensport heeft letterlijk iets te maken met tijd natuurlijk.  Bovendien was de duivensport jarenlang een van de meest populaire volkssporten in de regio. Nu  verdwijnt deze hobby stilaan. Er zijn nog heel wat prachtige objecten, foto’s en verhalen uit die tijd die de moeite waard zijn om te verzamelen en te tonen.

Daarom is er nu de tentoonstelling Tijd Vliegt! Over duivensport in de Kempen waar je het echte erfgoedverhaal over de sport ontdekt.

Doorheen de tentoonstelling krijgt de bezoeker een overzicht van de geschiedenis van de duif als voedselbron, status- of religieus symbool en heldhaftige berichtenoverbrenger. Het relaas van de Kempense duivenmaatschappijen, van de succesvolle duivenmelkers, de wedvluchten, het lappen, het letten, het pakken, het constateren, en zo veel meer wordt haarfijn uitgelegd.

Bovendien wordt het verhaal van elke gemeente apart  toegelicht. Zowel objecten als documenten, foto’s, filmpjes, geluidsfragmenten en doe-elementen komen aan bod in de tentoonstelling.

Ook voor kinderen is er een aparte activiteit. Via een doeboekje op maat kunnen ze interactief de tentoonstelling bezoeken. Zondag worden er ook duiven gelost. De duiven krijgen een boodschap mee (geschreven tijdens een workshop met kinderen) en vliegen naar de Noorderkempen.

Praktisch
Gemeentelijke Basisschool Berlaar-Heikant, Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar
zaterdag 20 april 2013 – van 13 tot 18 uur
zondag 21 april 2013 -  van 10 tot 18 uur
gratis

Verder ook nog op 21 april

Op zondag 21 april  kan je ook in Grobbendonk, Herentals, Lier en Nijlen-Kessel terecht.  Zowel tentoonstellingen, rondleidingen, wandelingen maar ook workshops, demonstraties en zangvoorstellingen staan op het programma.

Alle info op www.kempenskarakter.be
Programmabrochure verkrijgbaar! Bestel via info@kempenskarakter.be je exemplaar.