Met ‘Vanishing point’ heeft het Art Center Hugo Voeten een echte ‘primeur’ te pakken. Het is immers de eerste keer dat Robert Bosisio, Italiaans kunstenaar én de favoriete schilder van de invloedrijke Duitse filmregisseur en documentairemaker Wim Wenders, in België tentoonstelt! En bovendien beleeft één van Bosisio’s werken – ‘Untitled’ (2014) – zijn wereldpremière in Herentals!  Van eind september tot eind oktober presenteert het kunstencentrum een dertigtal intrigerende en ongrijpbare schilderijen en tekeningen van de hand van Bosisio.
 
Wim Wenders is een fervente fan van het werk van Robert Bosisio (° 1963). Naar aanleiding van de tentoonstelling van de Italiaanse schilder en tekenaar in Karlsruhe in 2013 schreef de regisseur van ‘Paris, Texas’, ‘Der Himmel über Berlin’ en ‘Pina’, bijvoorbeeld het volgende:
 
“Ich fühle in diesen Tagen, dass nichts meine Augen besser trösten (und heilen) könnte als durch die Augen eines Malers zu schauen. Danke Robert”
 
Robert Bosisio werd in 1963 in Truden/Trodena in het Italiaanse Zuid-Tirol geboren, studeerde aan de Hogeschool voor Toegepaste Kunst in Wenen en zette zijn studies verder in Berlijn, New York en Londen. Hij stelde reeds tentoon in Italië, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Roemenië en Miami en momenteel woont en werkt hij in Truden/Trodena, Cluj-Napoca (Roemenië) en Berlijn.
 
 
‘Vanishing point’ – Robert Bosisio
26/09/2014 – 30/10/2014
Van maandag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17 uur en na afspraak. Toegang: 5 of 3 €  (65+/-21/studenten/leraars).