Van 14 januari tot en met 5 februari kan je in Le Paige terecht voor de tentoonstelling Vivace.


                                                                                                                                            

Tentoonstelling Vivace

 
  1. WAT?
 
Begin 2011 trok een aantal leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers naar het Frans Masereel Centrum in Kasterlee. De kunstenaars vonden het een uitdaging om te werken met lithografie, een grafische steendruktechniek. De beeldhouwers, die gespecialiseerd zijn in de ruimtelijke kunsten, creëerden grafiek die een duidelijke relatie heeft met hun driedimensionale werk.
 
Een geschikte locatie voor het twee- en driedimensionale werk vonden de kunstenaars in kasteel Le Paige. Elke deelnemer koos een tentoonstellingsruimte waarin zijn werk het best tot uiting komt.
 
De exposanten lichten in een quote hun nieuwste werken toe:
 
* Mariah Blue: “The central theme in my work is about the twilight reality between fact and fiction that occurs in memory.”
* Mélanie de Vroom en Annemie Bogaerts: “Het uitgangspunt is dat Mélanie in deze ruimte op de eerste etage een werk maakt in enkele ramen. Hierop geeft Annemie een beeldende reactie op de vloer.”
* Nicole Royers: “In mijn tekeningen reageer ik op wat ik op dat moment zie; voor mijn beelden breng ik door de tijd heen verzamelde souvenirs bij elkaar en voeg ze toe tot een kleurrijk geheel.”
* Bert van Loo: “Licht vangen en transformeren in het platte vlak, zou het kunnen?’
* Marie-José Eijkemans: “Ik onderzoek op speelse wijze het gebied tussen zwaar en licht en kom zo tot stelten, boomhutten en ladders naar de wolken.”
* Riki Mijling: “In mijn onderzoek naar de relatie tussen vorm en ruimte concentreer ik me op vragen als: “Wat is de vorm van leegte?” en ”Visualiseert geometrie de leegte?”
* Lidia Palumbi: “De basale vorm en kern van mijn werk is de habitat: een gesloten ruimte zonder deuren met slechts een klein raampje.”
 
  1. WAAR?
 
Kasteel Le Paige, Nederrij 135, 2200 Herentals
 
  1. WANNEER?
 
De tentoonstelling loopt van zaterdag 14 januari tot en met zondag 5 februari 2012.
Openingstijden: woensdag tot zondag van 14 tot 17 uur.
De toegang is gratis.
 
4. MEER INFO?
 
Cultuurcentrum ’t Schaliken
Grote Markt 35
2200 Herentals
tel. 014-28 51 30
fax 014-22 28 56
website: www.schaliken.be
e-mail: cultuurcentrum@herentals.be