VC Herentals kon maar op één manier de kater doorspoelen van het verlies een week eerder tegen Kontich en dat was door zelf de drie punten weg te kapen bij Ternesse. Ook het basiselftal onderging enkele wijzigingen. Zo begonnen Spiessens, Vechter en Benijts op de bank en kwamen Moons, Bruynseels en Haest aan de aftrap. Beide ploegen hielden het eerste kwartier een duidelijke studieronde wat amper gevaar opleverde. Van Den Schoor moest een eerste keer schitterend redding brengen na een vrije trap. Herentals was gevaarlijk via Goos maar zijn voorzet belandde aan de achterkant van het net. Een bedrijvige Goos verstuurde even later opnieuw een voorzet maar ditmaal konden zowel Moons als Laeremans niet afwerken. Ook de wind deed zijn duit in het zakje, Steemans zag zijn bal via Laeremans en de wind op de kruising belanden. Halverwege de eerste helft was het opnieuw Goos die een millimetervoorzet trapte tot bij Moons maar Damien zijn kopbal ging rakeling naast. Ook de laatste goede kans was voor de bezoekers, Haest zette een één-twee op en bracht de bal ook voor en opnieuw was het Moons die net naast besloot. [b] Van Aerschot in blessuretijd[/b]De tweede helft was amper drie minuten oud of Herentals kwam een eerste keer dreigen. Van Aerschot bediende Laeremans maar de afwerking bleef alsnog achterwege. Toch was het telkens opletten bij de tegenprikken van Ternesse. Na een corner kon Steemans vrij inschieten maar Van Den Schoor ging goed plat. De wedstrijd verwaterde nadien mede dankzij het kwistig zwieren met gele kaarten door de scheidsrechter in het nadeel van Herentals. Je moet wel toegeven dat er bij Ternesse iemand rondloopt die een aardig stukje komedie kan opvoeren. Maar zolang de man in het zwart er met beide voeten intrapt kan je die theaterstukjes uiteraard blijven uitoefenen. Men zou nog bijna vergeten dat er werd gevoetbald en op het halfuur trof VCH bijna raak. Een verre uittrap van Van Den Schoor bereikte Van Aerschot maar de lobbal van Kirsten ging naast doel. Vijf minuten voor tijd legde Benijts de bal lateraal tot bij De Busser maar ook zijn schot verdween naast doel. Wat van deze partij zeker kan gezegd worden is dat het venijn in de staart zat. Vier minuten voor affluiten zette Van Aerschot toch de netten bol. Een opluchting van jewelste voor alles wat rood en wit was. Toch was de vreugde van korte duur want nauwelijks drie minuten later kreeg de thuisploeg een onterechte vrije trap (in die fase kreeg Haest ook nog eens geel) en de bal verdween aan de tweede paal in doel. Van de hemel in de hel belanden heet zoiets. Maar nog was de partij niet afgelopen want in blessuretijd was het opnieuw Van Aerschot die op vinkenslag lag en een foutje in de thuisdefensie genadeloos afstrafte. De wedstrijd eindigde daardoor op 1-2 ondanks veel bloed, zweet, tranen en gele kaarten. Toch een proficiat aan de spelers die voor de punten geknokt hebben en zelfs na de late gelijkmaker erin zijn blijven geloven. [b]Door deze overwinning werd de kloof op de eerste achtervolger opnieuw wat uitgediept. Volgende week tegen ’s Gravenwezel wacht er opnieuw een tegenstander waarbij er met het mes tussen de tanden zal moeten gespeeld worden. Bij winst zet Herentals een zeer grote stap richting behoud. Supporters, op post![/b][i]Verslag Kurt & Wendy/VC/ThalsFM[/i]