U bent hier

Terra Nova, het avontuur lonkt dicht bij huis

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
07.05.2019 - 17.29u
Door: Mark Jaspers

Ook deze zomer neemt Terra Nova je mee voor een avontuur dicht bij huis. Zin in een originele overnachting op een idyllische locatie, of kies je voor wat meer actie in de natuur?

Bekijk het programma op www.terranova.be en zet je schrap voor 13 mei want dan start de online ticketverkoop. Terra Nova is een organisatie van het Antwerpse provinciebestuur. Met verrassende activiteiten wil de provincie iedereen aanzetten om ook in eigen regio een leuke, gezins- en budgetvriendelijke vakantie te beleven.

Nieuw dit jaar zijn o.a. Wellness-arrangement voor ouders, inclusief een opvang-programma voor je kinderen in De Nekker (Mechelen) en een 20-km lange trektocht door de Kempen van De Averegten (Heist-op-den-Berg) naar Hertberg (Herselt).

Het is ondertussen al de 11e jaargang van Terra Nova. In en rond de provinciale groen- en recreatiedomeinen beleef je ook in 2019 weer een hele verzameling avontuurlijke, ontspannende, originele en gewoonweg coole activiteiten.

Het nieuwe programma is een ideale mix van ééndags- en overnachtingactiviteiten. Hiermee kan iedereen die niet van plan is om op een buitenlandse vakantie te vertrekken, zijn zomer perfect invullen met exotische avonturen, vlak bij huis!

Vaste waarden en nieuwe ideeën!

Oevernachten in het Zilvermeer, Pitkamperen in Bornem, Cocoonen in Arboretum Kalmthout, Kasteelbivak aan Kasteel d'Ursel, bushcraften of met ezeltjes en paarden op stap gaan in de Kempense natuur, het zit er weer allemaal bij.

Terra Nova pakt uit met een aantal volledig nieuwe activiteiten! Zo doet het Provinciaal Recreatiedomein De Nekker weer mee met Terra Nova! De Nekker gooit meteen al zijn troeven op tafel met een geweldig Wellness-arrangement voor ouders, inclusief een opvang-programma voor je kinderen!

Zo'n massage is misschien perfect te combineren met een 20-km lange trektocht door de Kempen, van Provinciaal Groendomein De Averegten (Heist-op-den-Berg) naar Provinciaal Groendomein Hertberg (Herselt). Een zalige natuurwandeling mét een picknick en een shuttledienst terug naar het vertrekpunt.

Programma staat online, tickets vanaf 13 mei

Bekijk meteen www.terranova.be voor het programma, maar daarmee is het nog niet gedaan. Er staan nog wat activiteiten te blinken achter de schermen, die presenteren we graag de komende dagen. Zo staat er tegen maandagavond 13 mei, als om 23u50 de ticketverkoop opent, een interessant en origineel totaal-aanbod voor jullie klaar!

Wil je zeker zijn van een ticket? Dan ben je er best snel bij. Vorige jaren waren enkele succesvolle activiteiten binnen de dag uitverkocht. Snel zijn is dus de boodschap!

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto