U bent hier

Terrein ‘Bergen’ erkend als privaat natuurreservaat

Herenthout
23.07.2019 - 10.53u
Door: Mark Jaspers

In november 2014 diende vzw Natuurpunt Beheer een aanvraag in bij de Vlaamse Regering om het gebied E-443 'Bergen' te erkennen als privaat natuurreservaat. Het lokaal bestuur van Herenthout gaf hiervoor in maart 2015 een positief advies. Zij was van mening dat het visiegebied en de beheersvisie van het privaat natuurreservaat verenigbaar zijn met de ruimtelijke visie binnen de gemeente.

Ook het Departement Landbouw en Visserij, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen gaven positief advies zodat de Vlaamse Regering op 14 mei 2019 het gebied officieel heeft erkend als privaat natuurreservaat. Het erkende gebied heeft een oppervlakte van 2ha 49a 52ca.

Een natuurreservaat is een gebied dat zo belangrijk wordt geacht voor het behoud en de ontwikkeling van de natuur dat het onder bescherming is gesteld. Een erkend natuurreservaat wordt door de Vlaamse Regering erkend voor 27 jaar.

Er is een beheerplan opgesteld met doelstellingen in het 'visiegebied' en met maatregelen voor het beheer en de inrichting. Het beheerplan is goedgekeurd en ligt ter inzage bij de Centrale Diensten van het Agentschap voor Natuur en Bos.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto