U bent hier

Terreur : busje rijdt mensen aan bij London Bridge, 7 doden, steekpartij

Internationaal
04.06.2017 - 01.39u
Door: Herman Gezelle

Bij de London Bridge in Londen zijn voetgangers geraakt door een busje. Het station bij de brug is afgesloten. Ook bij een nabijgelegen uitgaansgebied zou iets zijn gebeurd, zegt de Londense politie op Twitter. Bij de incidenten zouden er al zeker 6 doden gevallen zijn.

Het gaat om terreur.

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Niet zeker is of sprake is van een ongeluk of een aanslag, hoewel er steeds meer aanwijzingen voor het laatste zijn. De laatste ontwikkelingen worden bijgehouden in het liveblog.

Tegen Sky News zegt een ooggetuige dat hij geweerschoten hoorde, tien minuten voor de evacuatie. De ooggetuige is een oud-militair en zei het geluid van schoten direct te herkennen.

Een verslaggever van de BBC, die op de brug was, meldt dat het witte busje door een man werd bestuurd en zo'n 80 kilometer per uur zou hebben gereden. Zij zegt dat vijf mensen gewond zouden zijn geraakt.

Tegen Reuters zegt een ooggetuige dat de keel van drie mensen zou zijn doorgesneden. Bij een restaurant in de buurt is volgens CNN ook een steekpartij geweest.

Mensen die nog op de brug zijn, worden volgens ooggetuigen onder politiebegeleiding van de brug gehaald. De brug is in beide richtingen afgesloten. De Londense politie roept mensen op om de brug te mijden.  (nos/pp) (foto ap)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto