U bent hier

Terreur : man schiet 2 agenten en voorbijganger dood in Luik, dader had sinds gisteren uitgaansvergunning

Nationaal
29.05.2018 - 12.01u
Door: Herman Gezelle

In Luik zijn 3 doden gevallen bij een schietpartij, waaronder twee agenten. De dader zelf is geneutraliseerd. De ordediensten zijn massaal ter plaatse. Het federaal parket heeft een terreuronderzoek geopend.

De dader heet Benjamin Herman en had sinds gisteren een uitgaansvergunning uit de gevangenis. Het dreigingsniveau in ons land blijft op 2.

Benjamin Herman, de man die de twee politieagentes en een 22-jarige student doodde, had het duidelijk gemunt op de politie. Dat blijkt uit het aantal kogels dat de man afvuurde en de eerste resultaten van het onderzoek, zo melden de burgemeester van Luik en de korpschef van de Luikse lokale politie op een persconferentie.

Bij de schietpartij raakten ook vier politieagenten gewond, twee in het been en twee aan de arm. Eén van de agenten die in het been geraakt werd, raakte zelfs levensgevaarlijk gewond aangezien een kogel de slagader in de dij raakte.

Volg hier de laatste updates VRTNWS.

Update 18.30u :

Vragen in de federale regering na schietpartij in Luik

De schietpartij in Luik en vooral het feit dat de dader met penitentiair verlof bleek te zijn, veroorzaakt enig ongenoegen in de regeringsrangen. Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) vraagt zich af hoe het kan dat de dader de gevangenis heeft mogen verlaten.

Dat komt eigenlijk neer op kritiek aan het adres van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto