Radiozender Geel FM brengt sinds dinsdagochtend 10u terug lokaal en regionaal nieuws op haar frequentie 107 FM. ‘De eerste 48 uren was er heel wat werk verricht om Geel FM optimaal in de lucht te brengen’, zegt voorzitter Wim Meeus.

Sinds zondagnamiddag 17.30u was een noodprogramma op de frequentie van de radiozender te horen. ‘Sinds maandagavond zijn de internetverbindingen hersteld.
 
De redacteuren van Geel FM kunnen vanaf dat ogenblik het regionaal nieuws terug op antenne brengen. Ook het nationaal en internationaal nieuws, aangeleverd door persbureau Belga, zijn sinds dinsdagochtend in uitzending. Ook de livestream van het radiostation, op de website, werkt terug’, aldus de voorzitter.

De vrijwilligers van de lokale radiozender zijn volop aan het werk om de live studio te herinrichten. ‘Hopelijk zijn deze werken over twee weken geklaard.’, zegt een nog altijd aangeslagen voorzitter.
 
Afgelopen zondagnamiddag is Geel FM het slachtoffer geworden van een waterleidingbreuk op zolder, waardoor het hele radiohuis in de Zandhoefstraat, onder water liep. Al de technisch apparatuur in de live studio is vernield. De schade loopt in de duizenden euro.
 
Geel FM houdt haar luisteraars op de hoogte via 107 FM, de website www.geelfm.be , facebook- en twitterpagina van de evoluties van de werken. Ook tijdens de noodprogrammering werden de luisteraars op de hoogte gehouden via de website over het nieuws uit de regio.’
 
Het komende weekeinde zal er nog geen Actugeel zijn in de gekende vorm, maar eerder een afgeslankte vorm van het populaire actualiteitenmagazine. Het populaire voetbalprogramma van de omroep VGM Live, dat derdeklasser Verbroedering Geel Meerhout volgt is ook niet te beluisteren. Vanwege het aflassen van alle wedstrijden door de Belgische voetbalbond in de lagere klassen. Geel Sport zal wel te beluisteren zijn op zondagnamiddag.
 
De medewerkers van Geel FM danken de luisteraars voor de massale en hartverwarmende reacties. ‘En onze luisteraars mogen gerust zijn, ondanks de tegenslag, gaan we verder! De hele ploeg werkt in een sneltempo om de studio terug operationeel te krijgen. En dat maakt ons zo uniek, dat een klein en hecht groepje van vrijwilligers bij het noodlot, nog gemotiveerder aan de slag gaat, om de radio terug als voorheen te laten werken.’ Aldus Meeus.
 
Geel FM is 1 van de best beluisterde lokale radio’s. Met dagelijks bijna 6000 luisteraars. Zowat 1 op 6 Gelenaren luistert regelmatig naar het station. Geel FM heeft een ploeg van 12 gemotiveerde vrijwilligers, die voor Geel en omgeving radio brengt, dat midden tussen de mensen staat met lokale informatie en lokaal nieuws.

Vooral het actualiteitenmagazine ActuGeel op zaterdag en het voetbalprogramma met live-verslaggeving van derdeklasser Verbroedering Geel-Meerhout zijn erg populair.