U bent hier

'Tessa Wullaert roept de Geelse voetbaldames op'

Geel | Neteland
15.04.2020 - 15.23u
Door: Mark Jaspers

Tessa Wullaert, kapitein van de Belgian Red Flames, roept dames van Geel en omstreken op om te komen voetballen bij KFCV Alberta.

'In oktober 2019 is KFCV Alberta gestart met een vrouwenploeg. Er bleek heel wat interesse bij de vriendinnen van onze herenploeg en van dames uit de buurt. Wat begon met twee keer per week trainen, groeide al snel uit naar een ambitieus plan, namelijk vrouwenvoetbal spelen in de officiële competitie.

Om te kunnen starten in de competitie hebben we uiteraard voldoende speelsters nodig. Vandaag telt de ploeg veertien leden van allerlei leeftijden en niveaus.

Het belangrijkste aan onze damesploeg, is dat iedereen welkom is. Jong of oud, sportief of niet, het maakt niet uit. Sport en plezier staan, net zoals bij de andere ploegen van KFCV Alberta, centraal. Meer dan het competitieve!

Bij KFCV Alberta willen we een sportieve hobby kunnen bieden aan iedereen van Geel en omstreken. Dit doen we met onze herenploegen, onze jeugdploegen en nu dus ook met de damesploeg.'

Over KFCV Alberta

KFCV Alberta is een echte traditieclub die reeds sinds 1943 actief is binnen het Geelse provinciale voetbal. Onze waarden zijn vriendschap, collegialiteit en plezier in voetbal. Deze dragen wij met trots uit en dit is te merken in onze werking.

Doorheen de jaren hebben we grootse successen gekend wat zich toonde in meerdere kampioenstitels en een grote groep aan hoger doorgegroeide spelers. Ook hebben we de keerzijde van de medaille gekend: tegenslagen zorgden ervoor dat we de club haast helemaal opnieuw moesten opbouwen.

Dit was de aanleiding voor een jong en dynamisch bestuur dat zich een vijftal jaren geleden resoluut achter de club zetten. We zagen de reeks tegenslagen als een kans om opnieuw onze kernwaarden van onder het stof te halen.

Zo schreven we nieuwe richtlijnen die terug gaan op de tijd dat de club 76 jaren geleden werd opgericht: vriendschap, collegialiteit en samenzijn. De laatste jaren werden we gekroond tot de sterkst groeiende club uit de omgeving en om deze groei te ondersteunen werd er een adviserend team opgesteld met experten die het jonge bestuur helpen.

Ons eerste elftal speelt in 4e provinciale. Ondertussen telt de ploeg opnieuw vijf jeugdploegen en twee herenploegen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto