U bent hier

Test jij een van de kleurrijke ontmoetingsplaatsen in Geel uit?

Geel
18.10.2021 - 10.49u
Door: Herman Gezelle

De komende weken en maanden kun je in Geel op verschillende openbare locaties kleurrijke zitelementen ontdekken én uittesten.

Zet je eens neer tijdens een wandeling om even uit te rusten, ondertussen kun je misschien een babbeltje slaan met andere bankzitters.

En geef via de participatiewebsite Idee voor Geel je mening over deze ontmoetingsplaats. De locaties die het beste scoren, krijgen later een definitieve invulling als ontmoetingsplaats.

Vanaf vandaag 18 oktober verschijnen er gele en oranje zitelementen in het straatbeeld. Meer kleur in onze stad werd door kinderen dan ook aangegeven als een belangrijk aandachtspunt in de openbare ruimte.

Met de zitelementen wil de stad zowel jongeren als andere Gelenaars aanspreken. Ga gerust zitten en ontspan, mogelijk leidt het tot een gezellige babbel met andere ontdekkers!

Van de ene plek naar de andere

De ontmoetingsplekken zijn tijdelijk en zullen om de drie maanden veranderen van locatie. Het is de bedoeling om de plaatsen die het beste scoren op termijn een definitieve invulling te geven.

Het project start in het centrum maar het is de bedoeling om in de toekomst ook in de deeldorpen te experimenteren met deze ontmoetingselementen.

Geef je mening

Op de zitbanken vind je een QR-code die je kunt scannen met je smartphone. Dan kom je terecht op de participatiewebsite IdeeVoorGeel. Je kunt er ook rechtstreeks naartoe gaan via deze link: https://ideevoorgeel.be/ontmoetingsplaatsen/.

Hier kun je je mening kwijt over de locatie waar de zitelementen staan. Is deze geschikt als ontmoetingsplaats, zit je goed hier? Daarnaast wordt ook gevraagd hoe de ideale ontmoetingsplaats er voor jou moet uitzien. De zitelementen bestaan uit kunststofmateriaal.

Ook hierover kun je als gebruiker je mening geven. Ken je zelf een leuke plek voor een ontmoetingsplaats? Ook dat kun je via Idee voor Geel doorgeven.

Beschik je niet over toegang tot internet? Dan kun je je mening ook doorgeven via het contactcentrum grondgebonden zaken op het nummer 014 56 62 50.

Een eerste Gelenaar Paula G. uit Larum die de mooie zitbank aan de Havermarkt test : 'Opvallende gele kleur : zou die kleur iets te maken hebben met een politieke partij hier?'

 
Meer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto